Манолова: Вотът на недоверие на Борисов е по опорните точки на Прокопиев

Симона Костадинова 15 май 2014 в 14:05 20265 46

Снимка Архив

Мая Манолова

Вотът на недоверие срещу кабинета, който подготвят от ГЕРБ за енергийната политика, изпълнява опорните точки на собственика на "Икономедиа" Иво Прокопиев.

Това заяви зам. председателят на Народното събрание Мая Манолова на извънредно изявление в централата на БСП днес по темата с публикувания от "Блиц" имейл на Прокопиев.

По темата вчера пръв реагира лидерът на БСП Сергей Станишев, който коментира, че "опорните точки от Иво Прокопиев" са показателни за "задкулисието в България".

Днес Манолова повтори същото: „Самите опорни точки на Иво Прокопиев показват как действа задкулисието в България. Това не е просто сценарий това е заговор срещу България, българското правителство и българските граждани.“

Тя обясни още, че до „горещата фаза на предизборната кампания“ в дневния ред на парламента е нямало точка за вот на недоверие и все още няма, но след като „Прокопиев обяви какво трябва да се случи в държавата“, ще се появи. „С внасянето на вота на недоверие Бойко Борисов изпълнява опорните точки на Иво Прокопиев. Вот по време на кампания е буквално любов по време на холера, защото това няма да бъде дебат, а скандал“, коментира Манолова.

Според нея, ако вотът на ГЕРБ срещу кабинета се внесе в края на тази седмица и дебатите по него бъдат часове преди евроизборите, в пленарната зала ще има политическо джафкане вместо сериозни аргументи и това допълнително ще отврати избирателите от предстоящите избори.

Манолова заяви, че не се притеснява от вота и е сигурна, че той няма да мине. Тя обаче обясни, че е скептична дали народите представители ще загърбят ангажиментите си към избирателите и ще отложат посещенията си из страната заради вота на недоверие, „ за да се включат и те в сценария на Прокопиев“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!