Статията на Волен Сидеров, която ядоса депутатите от "Атака"

Ивайло Анев Последна промяна на 05 март 2015 в 16:35 16348 38

Статията на Волен Сидеров във вестник "Демокрация" от 1991 г.

Скандал в парламента стана причина заседанието да бъде прекратено предсрочно.

Конфликтът възникна между депутати от Патриотичния фронт и "Атака" по време на изказване на депутата от ПФ Димитър Байрактаров при дебатите по промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на България.

Байрактаров започна да чете статия на Волен Сидеров от 90-те години със заглавие "Да освободим Альоша от наряд". В статията, публикувана във в. "Демокрация", Сидеров пише, че "там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали".

От статията се вижда, че Сидеров преживява интересен поврат във вижданията си и геополитическите си пристрастия. До напускането на вестник „Демокрация" е отявлен защитник на западната демокрация и САЩ, а Русия е „агресор" и „окупатор". 

Материалът завършва с призива: "Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това".

Това предизвика реакция на Десислав Чуколов и негови колеги от "Атака", които тръгнаха към трибуната, а Чуколов дори замери с листове Байрактаров. 

Публикуваме цялата статия на Волен Сидеров, сами можете да направите оценка на обрата във вижданията на българския политик:

Съветската армия е страж на мира”-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия” Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”.

За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”.

Логично и закономерно беше това разтурване.Както логично е логично и закономерно това, че нито един съветски войник не участва във войната срещу Саддам. И как иначе – нали отсреща стрелят със съветски калашници. Не върви да се биеш срещу една армия , която е твоя рожба. За залива не заминаха и български кинтексаджиии, които години наред продаваха оръжие на иракския фюрер, след което се връщаха и купуваха от българския Кореком “Лада” и кожено палто за своята другарка.

Срам ме е, че нито един български войник не замина за Кувейт. Срам ме е за тези, които нападнаха Желю Желев, когато стана дума за българското военно присъствие в залива, пък макар и символично. Това са хората, които издигат паметници на своите агресори. За тях Альоша винаги е бил страж на собственото им дебелашко благополучие.

Войната в залива потвърди истината, че в края на двайсти век велика сила не е тази държава, която има голяма армия, а тази, която има голяма икономика и висока култура.. За да гарантираш нечия свобода, собствената ти държава трябва да се състои от свободни хора и да е що-годе цивилизована. Тези две качества липсват в съветската империя. Нейната армия беше страж на мира през четиредесет и пета година, когато трябваше да се изолира половин Европа от цивилизацията. Тя беше страж на мира и през 56-а в Унгария, през 69-а в Чехословакия, през 79-та-а в Афганистан, през 91–а в Литва…Не е ли време вече да го освободим вече от този наряд този верен страж…Да изуе най-после мужишките си ботуши и да си гледа работата.

Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това.

4 март 1991 г.

в. Демокрация

ВОЛЕН СИДЕРОВ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2015 в 11:09

Няма толкова заблудени защитници на тоя тотално издрусал тип. Нито тогава, нито сега се е променил. Винаги е гледал къде е играта и от къде може да се облажи и винаги е бил там, където са парите... в последно време (поне няколко години) яко друса и явно е убил и последните останали мозъчни клетки, които е имал.
На ревностните защитници на "създаденото от комунягите" - защо не сте имигрирали в Русия? Като са ви виновни американците, защо позлвате американски платформи (фейсбук), американски техники и западни разработки? Айде в ладата и към Москва...

26.10 2015 в 14:40

Много тролове от батака днес, ей! :)

07.03 2015 в 15:50

Ха-ха-ха-ха-а-ааааа ,политическа метаморфоза ,водеща до деградация на личността! Ама каква личност?

07.03 2015 в 02:51

И аз бях от повярвалите. Сега осъзнавам заблудата си. Мнозина около мен го споделят. ЗАЩО ДА НЕ Е ТАКА СЪС СИДЕРОВ И СЪС ВСЕКИ ДРУГ ?

07.03 2015 в 01:29

На времето всички бяхме за западната демокрация и против съветската окупация и Волен Сидеров за това време си е бил абсолютно прав това, че Байрактаров, а може би и НФСБ не могат и не правят разлика между тогавашния запад и сегашния, а и между СССР и Русия си е техен проблем! Поведението на НФСБ и Байрактаров показват само липса на каквото и да било развитие и липса на политическа дълновидност и развитие! Подобно поведение на Чуколов обаче беше напълно излишно и даже срамно, защо трябваше да се лепне още едно петно върху партията - последна надежда за нас българите? Това петно можеше да падне върху тези, които сами си го търсеха, но по подобаващо поведение от страна на Атака.

07.03 2015 в 00:53

НЕ ИСКАМ ДА СЕ ЯВЯВАМ КАТО ЗАЩИТНИК НА ВЪЗГЛЕДИТЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ОТ ПРЕДИ 25 ГОДИНИ, НО КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ И АЗ В НАИВНАТА СИ МЛАДОСТ СМЯТАХ, ЧЕ КАТО СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ АМЕРИКА И ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩЕ ЖИВЕЕМ КАТО АМЕРИКАНЦИ И ЗАПАДНО-ЕВРОПЕЙЦИ! ЖАЛКА ХИМЕРА! ЗА 25 ГОДИНИ АМЕРИКАНСКА И ЗАПАДНО-ЕВРОПЕЙСКА ДЕМОКРАЦИЯ АКО НЯКОЙ НЕ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ СЪЮЗНИЧЕНЕТО С ТЯХ САМО НИ ЗАГРОБВА И УНИЩОЖАВА, ЗНАЧИ Е ОТ ПРЕСТЪПНАТА ОЛИГАРХИЯ! НИЕ- НАРОДЪТ НЕ САМО НЕ ЖИВЕЕМ КАТО ТЕХНИТЕ НАРОДИ, А СЕ ДОБЛИЖАВАМЕ ПО СТАНДАРТ НА ЖИВОТ ДО ГЛАДУВАЩИТЕ АФРИКАНЦИ! ЗАЩО ТЕЗИ СЪЩИТЕ НАШИ “БЛАГОДЕТЕЛИ“ НЕ НИ ПОСТРОИХА ЗАВОДИ ЗА БЯЛА, ЧЕРНА ТЕХНИКА, ЗА АВТОМОБИЛИ, НЯКАКВИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ МАШИНИ И НЕЩО, КОЕТО ДА ГЕНЕРИРА ПЕЧАЛБА, ДА ПЪЛНИ БЮДЖЕТА И ДА ПОВДИГА БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НИ! НАПРОТИВ, ТЕ УНИЩОЖИХА И ИЗКУПИХА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ С ПОМОЩТА ,РАЗБИРА СЕ, НА НАШИТЕ АЛЧНИ И ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ, ВЕЧЕ ОЛИГАРСИ, ВСИЧКО, КОЕТО БЕШЕ СЪЗДАДЕНО ОТ “ ЛОШИТЕ КОМУНИСТИ„ С ПОМОЩТА НА “ ЛОШИТЕ РУСНАЦИ„ И ДОКАРАХА НАСЕЛЕНИЕТО ДО РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕ! И КОЙ ОСТАНА ДА ЗАЩИТАВА ТЕЗИ ПОРОБИТЕЛИ– ТЕЗИ, КОИТО СА ПРИ ТЯХ НА ХРАНИЛКА (ПРОТЕСТЪРИ,НПО-та И РАЗНИ ДРУГИ БОКЛУЦИ-НАРОДООТСТЪПНИЦИ) И ПОЛИТИЦИТЕ НИ-ОЛИГАРСИ, КОИТО РАЗЧИТАТ НА ТЯХ ДА ГИ БРАНЯТ ОТ “НАРОДНАТА ЛЮБОВ“ И НЕИЗБЕЖНИТЕ БУНТОВЕ НА РОБИТЕ!
Харесвам · · Споделяне
мария георгиева, Ралица Начкова, Ralica Nachkova и 81 други харесват това.

06.03 2015 в 21:43

ПРОМЯНАТА НА МНЕНИЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИВЕТСТВА, САМО АКО Е КЪМ ПО-ПРАВИЛНО. При В. Сидеров, Слава Богу, е така.
На трийсетина години повярвал като милиони наивници по света, че американците носят "демокрация", но много скоро след това се осъзнал.
ЗА РАЗЛИКА ОТ ДНЕШНИТЕ НОВОИЗЛЮПЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПЕРГИШИ (успели да се набутат в последния парламент само като коалиции от единични люспи), КОИТО НА СТАРИ ГОДИНИ РЕКОХА ДА ПРИПЕЧЕЛВАТ ОТ СЪЗНАТЕЛНИ ПРЕДАТЕЛСТВА.

06.03 2015 в 21:11

ПРОМЯНАТА НА МНЕНИЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИВЕТСТВА, САМО АКО Е КЪМ ПО-ПРАВИЛНО. При Сидеров, Слава Богу, е така.
На трийсетина години повярвал като милиони наивници по света, че американците носят "демокрация" по земята и много скоро след това се осъзнал.
ЗА РАЗЛИКА ОТ ДНЕШНИТЕ НОВОИЗЛЮПЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПЕРГИШИ (успели да се набутат в последния парламент само като коалиция от оцелели единични люспи), КОИТО НА СТАРИ ГОДИНИ РЕКОХА ДА ПРИПЕЧЕЛВАТ ОТ СЪЗНАТЕЛНИ ПРЕДАТЕЛСТВА.

06.03 2015 в 18:27

Напълно подкрепям - пост на Мария и Георги Неделчев - в синтез!

06.03 2015 в 18:26

Осъзнаването на истината от Сидеров и еволюцията му до защитник на националните интереси е достойно за похвала. Докато деградацията на тия, дето са се гушели на топличко при добрия соц., а после побесняха да плюят и предават страната си на външните си работодатели, е достойно за презрение.
ПО-ДОБРЕ ЕВОЛЮЦИЯ ДО ПАТРИОТ, ОТКОЛКОТО ДЕГРАДАЦИЯ ДО ПРЕДАТЕЛ.