Соломон Паси сравни кризата в СДС с драмата на македонците (видео)

Деян Спасов Последна промяна на 09 септември 2014 в 20:02 1973 3

СДС прекарва страшно много време в търсене на собствената си идентичност. Кое е автентичното дясно? Кой е оригиналният седесар? Това до голяма степен ми прилича на проблемите, които има в Македония - там основният проблем е "проблемот со идентитетот". Ако попитаме кое е нашето бъдеще и къде са нашите деца и как да ги накараме да ни поведат, смятам, че така нещата ще станат много по-добре.

Това заяви Соломон Паси на дискусионната среща на СДС София „Дясната перспектива за България: 25 години по-късно“.

„Дайте си сметка, скъпи приятели, че от Априлското въстание насам България е реализирала пет национални каузи. Това са Освобождението, Съединението, Независимостта, НАТО и Европейският съюз. Две от тези каузи станаха между 1997 г. и 2007 г. - златното десетилетие на българската външна политика“, отбеляза бившият външен министър.

Повече от изявлението на политика можете да чуете във видеото към новината.

По програма Паси получи време в конференцията след Петър Стоянов и бившия председател на СОС Владимир Кисьов.

Дискусионната среща се проведе в два панела пред около 60 души в зала „Мусала“, хотел Хилтън.

В първата част темата беше „Дясното в политиката: СДС – надеждата за промяна“, а във втората - „Дясното в икономиката: СДС – управленска алтернатива“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2014 в 09:45

Гледам на снимката:
"Институт за радикален капитализъм 'Атлас'"
Тва не знам да рева ли, да се смея ли ...

Едно време имаше научен комунизъм, сега радикален капитализъм. На бас че са същите хора

09.09 2014 в 20:38

сДС отдавна вече е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП, обаче там некой си от ДС се опитва да го РЕАНИМИРА като ЗОМБИ-сДС. И на разни ПОЛИТИЧЕСКИ ЗОМБИТЕ тука мриканците са им разпоредили да вдигат шум за "НАТО/ЕС", че нещо рейтинга им много падна.

"НАТО/ЕС" по никакъв начин не могат да бъдат "национални каузи" по едн съвсем ПРОСТА ПРИЧИНА - народа никога не е гласувал за членство в тези структури. А и сега няма да гласува "ЗА" тях, поради което квази-политиците ги е страх да се допитат до него. Българите сами се убедиха, че нито НАТО, нито ЕС искат да ги измъкнат от дъното, където са закотвени като НАЙ-БЕДНАТА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА.

Омерзен съм.

09.09 2014 в 20:28

Трябва да си пълен олигофрен,за да сравниш Освобождението, Съединението, Независимостта с НАТО и Европейският съюз. Колко циганки умряха, та тоя евреин започна сам да се хвали? "Златното десетилетие на българската външна политика" - напиках се от смях. Май съм живял в друга държава. Мамка ви и нещастници!