Слави попари надеждите за третия мандат: Оставаме в опозиция

OFFNews Последна промяна на 18 август 2021 в 18:53 7107 4

Тв водещият и председател на партия Има такъв народ за пореден път попари надеждите на Демократична България и Изправи се! Мутри вън! да седнат с тях на масата за преговори и да съставят кабинет с третия мандат, който да управлява страната до пролетта.

Днес и двете партии изразиха такива надежди по време на консултациите при президента Румен Радев.

Трифонов обаче публикува във фейсбук профила си текст, от който става ясно, че няма никакво желание да управлява с тях, а иска партията му да остане в опозиция.

"У нашите евентуални партньори имаше, забележете - “усещането”, че в нашето предложение се вижда “дългата ръка на ДПС”. Сега при евентуален трети мандат, даден от президента на тях, тяхното “усещане за дългата ръка на ДПС” изчезна и те очакват нашата подкрепа. Магия", недоумява телевизионният водещ и политик.

Ето и текста на цялата му позиция:

Тъй като отскоро съм в политиката, явно не ги разбирам нещата така, както ги разбират печените политици. Печените български политици. Явно някои неща, като последователност, да си държиш на думата, почтеност, компромис, жест, уважение, явно тези неща са част от нормалния живот, но от политическия - не са! Там тези думи придобиват съвсем друг смисъл, звучат по един начин, но всъщност предполагат точно обратните действия. Да, не ги разбирам аз тия неща. И честно да си призная - нито искам да ги разбирам, нито пък някога ще приема този начин на поведение, в който казваш едно, пък правиш друго, в който лъжата е истина, компромисът е навеждане, а почтеността е някаква архаична глупост.

Сега ще ви обясня как ги разбирам аз нещата. “Има такъв народ” се опита да реализира правителство, да - правителство на малцинството, но Конституцията позволява това, и “Има такъв народ” направи необходимите жестове и компромиси към т. нар. “партии на протеста”, защото ние бяхме казали, че само с тяхната подкрепа ще реализираме правителство. Ние не получихме тяхната подкрепа и нашите жестове не бяха разбрани и бяха отхвърлени. У нашите евентуални партньори имаше, забележете - “усещането”, че в нашето предложение се вижда “дългата ръка на ДПС”. Сега при евентуален трети мандат, даден от президента на тях, тяхното “усещане за дългата ръка на ДПС” изчезна и те очакват нашата подкрепа. Магия. Явно в българската политика “дългите ръце” и “късите крака” се появяват и изчезват според “усещанията” на политиците. Като казвам “къси крака”, имам предвид българската поговорка, че “на лъжата краката са къси”.

Освен това и всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят правителство на “Има такъв народ”, което означава, че “Има такъв народ” със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи. Как ще се договарят те помежду си, вече е тяхна работа. С моето елементарно разбиране за политика и наивна почтеност, не съм чувал някъде, някога, в някоя демократична държава да е съставено правителство между управляващи и опозиция.

Нали това е смисълът на демократичния процес - да има управляващи и логично, в противовес на управлението, да има опозиция?

И сега, уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция… докато суверенът не реши нещо друго!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2868

4

zuljin

19.08 2021 в 08:13

Ние си ги знаем от 30 години вече франчайзите на БКП и ДС, а дали Слави ще се окаже поредния, предстои да разберем.
Засега добре се гаври с всички политици, политолози и "разбирачи" като тоя долния.

1829

3

18.08 2021 в 20:37

Глей ти опозиция ...най после се сбраха... Славче, Доган и байХ0я!!!!!
Слави Трифонов се провали с гръм и трясък, И т. н. ОТТЕЧЕ У КАНАЛА....залезе преди да изгрее.... предаде протеста и достойно изпълни заръката на задкулисието на ДПС и ГЕРП!!!!
А и гаргамелите да не се дуят кат пуяци, знаем как ни приватизираха с командира....
950

2

DARTH VADER

18.08 2021 в 19:42

НЯМА ДОБРОВОЛНО ДА СВИКАТ ВНС
ЗАТОВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРИНУДЕНИ С РЕФЕРЕНДУМ И ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ДА ЗАТВАРЯ КЕПЕНЦИТЕ...ЩОТО САМО ФРАНЧАЙЗЪРИ НА БКП И ДС НАДНИЧАТ ПРЕЗ ВСИЧКИ ПАРТИИ,ПРЕЗ ВСИЧКИ ГОДИНИ СЛЕД 89

950

1

DARTH VADER

18.08 2021 в 19:38

ДЪЛГИЯ СИ ПРАВИ ГОТИНА И СЪВСЕМ ЗАСЛУЖЕНА ГАВРА С ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА.НЕ БИХ КАЗАЛ,ЧЕ ТОВА НЕ МИ ХАРЕСВА.В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ А ВЕРОЯТНО И В СЛЕДВАЩИЯ "УСЕЩАНЕТО" ЗА БОЛКА НА НЕОБИЧАЙНО МЯСТО ЩЕ ИМ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА.И ТАКА И ТРЯБВА!!!БРАВО ДЪЛЪГ...И НЕ СЕ БАВИ МНОГО С РЕФЕРЕНДУМА ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА...ЗАЩОТО И НА ДЕЦАТА ВЕЧЕ Е ЯСНО,ЧЕ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО НЕ РАБОТИ В НАШИТЕ ШИРИНИ!!!