Райчев: Ако човек гласува, само за да спечели кола, жална ѝ майка на България

OFFNews 19 април 2016 в 21:33 4875 1

Обсъжданите от правната комисия в парламента промени в Изборния кодекс са резултата от пазарлъци между ГЕРБ и останалите партии в управляващата коалиция. Така социологът Андрей Райчев коментира пред БНТ гласуваните на второ четене промени. 

ГЕРБ и лично Бойко Борисов са против задължителното гласуване. Въпреки това се пазарят нещо, защото коалицията започна да пращи. Не искат да обиждат патриотите. Съвършено излишни пазарлъци, категоричен е Райчев. 

Той подчерта, че окончателният текст в Изборния кодекс по въпроса за задължителното гласуване е "глупав компромис", защото не са предвидени санкции, ако не се гласува. 

"Ако човек е отишъл, само за да спечели колата - жална ѝ майка на България", допълни социологът по въпроса за отпадналата за момента идея за насърчаване на гласуването с томбола.

Андрей Райчев се изказа негативно и по въпроса за електронното гласуване, което предстои да бъде обсъдено. 

"Ще видите колко ай пи адреса ще има в циганската махала. Гласът пред компютъра е много по-лесен за манипулация. Купеният глас ще стане вече невидим. В Столипиново ще има най-много ай пи адреси на глава от населението", категоричен е той. 

Според политолога Димитър Димитров пък възможността за опция да не се гласува за никого в бюлетината е начин за канализиране на протестния вот. Той подкрепи идеята за електронно гласуване, но само за места, където няма избирателни секции, особено в чужбина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

1

Какавидков

20.04 2016 в 11:10

Бащата на единия от трите кита крепящи тарелката със сърпа и чука скоро ще ни изуми с прогноза коя репортерка ще забременее първа.
Бащата, защото Кънчо макар да се самобяви за пениса Кънчо, може само да бъде адресиран като .. мамата.
Другите два кита са библиотекарският пансион за благородни отстреляни копои и историческият на алмата.
И това са само научните китове, икономическите и политическите са други.