Quantcast

Радан Кънев: В България няма пари, защото няма законност

ОFFNews Последна промяна на 30 септември 2014 в 23:23 3960 13

Радан Кънев.
Радан Кънев.

Трябва да влезем в превзетото от партийни секретари и секретарки Министерство на земеделието, което е орган за рекет на българските земеделски производители, особено на малките, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред БНТ.

Изказването му бе по случай оформилия се сред политическите партии консенсус, че трябва да има таван за субсидиите на големите земеделски стопанства. Той добави, че всички управляващи партии в момента са "за" таван на субсидиите, но не им вярва, защото докато са били на власт, са имали възможността да го въведат, но не са го направили.

"Същите тези хора, които превърнаха Министерството на земеделието в орган за рекет и пуснаха мутрите да изкупуват продукцията на българските стопани и т.н. поддържаха субсидиите без таван", каза Кънев.

Той смята, че въвеждането на ограничение за субсидиите не е единственият проблем на българското земеделие.

Според него "трябва да влезем много по-дълбоко в проблема. Има ли зони за хранителна преработка около българските пристанища, има ли публични тържища или земеделците са жертва на прекупвачи, казвам го директно – на мутри", запита Кънев.

"В България няма пари, защото няма законност, а не обратното. Само че справедливост по социалистически може да се въвежда със стригане на овцата, както 49-а година БКП отнема имотите на хората, за да "въдворят" справедливост. Справедливост се въвежда с реформа в правосъдието, администрацията. Няма как бизнесът да инвестира в България включително при много ниски данъци, ако ние сме една страна с разградена съдебна система. Нито чуждият инвеститор, нито българският ще го направи", заяви той.

Кънев изрази съгласие случаят с КТБ да бъде разгледан от международни експерти по финансови разследвания, преди да бъде взето решение държавата да подкрепи изплащането на влогове в банката, по-големи от 200 хил. лв.

Той изрази дълбоко съмнение в компетентността на българските институции да проведат адекватно и безпристрастно разследване на банката.

"Този проблем не би съществувал, ако БНБ си вършеше работата, ако ДАНС, където е финансовото разузнаване, си вършеше работата, ако НАП и икономическа полиция си вършеха работата. Българските държавни институции са неспособни да дадат трезва оценка. Особено силно това важи за прокуратурата, която е един от основните причинители на кризата, с една поредица от безумни действия непосредствено преди нейното избухване, а в момента основен агент на предложението да се налеят безогледно парите на данъкоплатеца в банката. Няма как виновните да разследват себе си", категоричен бе той.

Лидерът на ДСБ предлага разследването да се разпростре отвъд "състоянието на портфейла на банката към момента, но и на пътя, по който са тръгнали липсващите пари. Българската държава може да стигне до тях, фалирайки по пътя си поредица от фирми, които можем да наречем политическа мафия".

Той заяви, че обществото ни е в пълна морална криза, която води до липса на доверие в институциите и управлението. "Ако следващото правителство си позволи да бръкне в джоба на данъкоплатеца с милиарди, тази криза ще се задълбочи до степен да стане неуправляема."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2014 в 10:10

Аз ви казвам ние трябва да бъдем с Америка и Европейския съюз, който е тяхно дело не защото ще ни помогнат, точно напротив чрез тях такива ката мен продават и съсипват България, ноооо за сметка на това ми плащат и забогатявам ! Запомнете не е важна България, важни са такива, като мен ! Аз само за реакторите, колко милиона гушнах навремето... а и сега една американска организация пак ме спонсорира... тоест грижат се добре за българските подлоги и предатели! И нека тук моите последователи все така отстояват моите позиции на подлога и предатели за да забогатяваме на гърба на България!

01.10 2014 в 14:17

Подписвам се с две ръце под всяка дума на Радан Кънев! Той и РБ като цяло, са единствените политици, които назовават проблемите с точните им имена, както и дават рецепти за лечение на метастазите и проблемите, без фойерверки, без позиране пред камерите, без тъпи и безсмислени блокади и панаирджийски изхвърляния. Неслучайно досега единствено и само автентичната десница е била в състояние да вади държавата от блатото и ако поне за този сетен път българинът поне малко прецени трезво ситуацията, би трябвало да даде шанс чрез гласа си именно за тази десница, ако иска поне малко от малко нещата в тази държава да тръгнат! Аз ще гласувам с № 7!

01.10 2014 в 11:55

Независимо че икономистът Иван Костов бе от обкръжението на Луканов, той тъй или иначе е най-компетентния и продуктивен досега премиер. Именно неговото правителство овладя галопиращата инфлация, притисна сивия бизнес и силовите групировки и обърна посоката на държавата в посока към ЕС и НАТО. Вярно е обаче и това, че неговото правителство извърши приватизацията с кадри на ДС, които подариха собствеността само на доверени лица. Дали Костов е имал или не избор, това може само да гадаем, но този факт ясно говори за силна негова зависимост. Ето защо моралът задължава Радан Кънев и сие, в политически план те да се освободят от всякакви негови опити за въздействие е влияние ! Така е. Иначе за каква кауза за справедливост в обществото могат да говорят !

01.10 2014 в 11:54

Независимо че икономистът Иван Костов бе от обкръжението на Луканов, той тъй или иначе е най-компетентния и продуктивен досега премиер. Именно неговото правителство овладя галопиращата инфлация, притисна сивия бизнес и силовите групировки и обърна посоката на държавата в посока към ЕС и НАТО. Вярно е обаче и това, че неговото правителство извърши приватизацията с кадри на ДС, които подариха собствеността само на доверени лица. Дали Костов е имал или не избор, това може само да гадаем, но този факт ясно говори за силна негова зависимост. Ето защо моралът задължава Радан Кънев и сие, в политически план те да се освободят от всякакви негови опити за въздействие е влияние ! Така е. Иначе за каква кауза за справедливост в обществото могат да говорят !

01.10 2014 в 10:53

Радан дрънка глупости за КТБ . “Кънев изрази съгласие случаят с КТБ да бъде разгледан от международни експерти по финансови разследвания, преди да бъде взето решение държавата да подкрепи изплащането на влогове, по-големи от 200 хил. лв
Вече пет месеца БГДържавата НЕ МОЖЕ да каже КОЙ организира БАНКОВАТА паника “КТБ” петък/13 юни (13-20 изтеглен 1.3млрд свръхликв ресурс) и банковата паника “ПИБ”!!!! и кой, какво и до кога ще търси ОТГОВОРНОСТ за това????
Ив. Костов НЕ Е ОРГАНИЗИРАЛ банкова паника петък 13юни14!
Цв.Василев НЕ Е ОРГАНИЗИРАЛ банкова паника петък, 13 юни14!
Ив. Искров НЕ Е организирал Банкова паника петък, 13 юни!
Вече пети месец БГдържавата и з т о ч в а КТБ, - квестори, одитори, издръжка, и Яка обезценка на активи и обезпечения/кредитив резултат на затварянеКТБ от БНБ22юни
Данъкоплатците ще плащат - да почват да рИват! Яко да рИват!

01.10 2014 в 10:32

Лъчко , селянина си ти ...толкова простотия на куп си излял , че Ниагара излглежда като речен бързей ... чудя се дали наистина си толкова тъп или просто си закъсал за пари !

01.10 2014 в 09:23

За келепира и на големи селяни се правите.Мизерници нещастни.Събрахте се всякаква паплач - орел, рак и щука, че и турци-национални предатели приютихте.Невзрачни ще са ви процентите като невзрачния ви вид и невзрачните ви сметчици.Едната алчна Пръмовица е достатъчна да ви изяде главата.За турските апетити на Дал и оня смотан грозник Корман - да не говорим.Да бяхте пуснали барем д-р Москов по мускули да събере малко гласове от женорята.

01.10 2014 в 08:44

BOKLUK

01.10 2014 в 08:14

Единствено РБ застава на страната на справедливостта. Сега е моментът да направим малко усилие и да отидем да гласуваме. Нека освен за себи си да помислим и за бъдещето на България!

01.10 2014 в 03:23

Dokato ne prestanete da pi6ete pod psevdonimi, ni6to v taya kochina nyama da se opravi.Strahat vi e tolkova golyam, 4e ste gotovi da se lishite dori i ot identichnost.Jalno mi e za vas.Tolkova ste kuhi.