Президентът искал оставка на 22 юли, редят служебния кабинет на нови консултации

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2014 в 19:20 7058 12

Съставът на бъдещото служебно правителство ще бъде определен след нови консултации при президента Росен Плевнелиев. Това стана ясно от думите на лидера на България без цензура Николай Бареков. 

След днешните консултации, на които 6 август беше посочен като датата, на която президентът ще разпусне парламента, Бареков заяви пред журналисти, че името на служебния премиер не е било коментирано. Той обаче обясни, че заедно с Бойко Борисов са дали една и съща кандидатура за финансов министър - подуправителят на БНБ Калин Христов. 

Той посочи, че по време на днешните консултации противопоставяне е имало единствено от страна на БСП и то е било, защото лидерът на социалистите не е пожелал да се определи дата, в която премиерът  Пламен Орешарски да подаде оставка.

„Това, което поиска президентът Плевнелиев и за което го подкрепих, беше датата на оставката да бъде 22 юли. Това не беше прието, но все пак правителството си отива и няма да има нов кабинет в рамките на това Народно събрание“, поясни Бареков.

"Това реално означава, че на 6 август сегашният парламент ще бъде разпуснат и изборите ще се проведат, както вече беше договорено, на 5 октомври", обясни той.

„Днес беше добър ден за българската демокрация. Краят на този парламент е ясен. Орешарски си отива“, каза още лидерът на ББЦ след продължилите 4 часа консултации при президента. 

Бареков поясни, че по време на днешните консултации политическите партии са постигнали пълен консенсус по отношение на банковата система. „Банките утре ще бъдат отворени. Който желае да тегли пари, да отиде, но нашият съвет е да не го прави. Цялата мощ на държавата застава зад всяка банка“, каза Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.07 2014 в 08:19

Като представител на кого Бюреков е пред президента? Има ли законово право да обсъжда състав на служебен кабинет?

30.06 2014 в 15:08

сифилисът и коката са изяли единствените две работещи мозъчни клетки на дудука

какво се е изстъпанил там с гнусната си физиономия

30.06 2014 в 07:23

Тиквата знае ли, че основната задача на едно служебно правителство е да проведе честни и демократични избори. Поради тази причина служебният премиер и неговите министри нямат право да бъдат кандидати за народни представители в съответните избори.

Знае ли това Борисов и означава ли това, че изключва себе си и и други лица от неговия служебен кабинет от списъците за народни представители? Как пък един от вас, г-да "журналисти" не се сети да го попита, за да му види акъла!!!

30.06 2014 в 07:03

ВСЕКИ НА СНИМКАТА Е НЕПОВТОРИМО И ПО СВОЕМУ ЖАЛЪК, А БАРЕКОВ Е И ТРАГИЧЕСКИ СМЕШЕН И НИЩОЖЕН! ВИЖТЕ СТАНИШКА, ВИЖТЕ СНАХАТА, ВИЖТЕ МИКОВ, "ДЯДО ПОП" МЕСТАН..., Т.НАР "ПРЕЗИДЕНТ", Т НАР. "ПРЕМИЕР", МРЪСНОТО ЧЕНГЕНЦЕ КАРАКАЧАНОВ...


30.06 2014 в 00:20

Какъв е този дългия идиот там. Оххххххх мила майкооо, какво безумие, че и се обажда. Бе .......... оххх как да си въздържа човек нервите незнам....

29.06 2014 в 22:20

Еййййййй, много лидери, много нещо! Особено Кунева - баш-баш лична мома наперена! Мръсници и народни предатели!

29.06 2014 в 21:50

Офнюз, не легитимирайте този идиот, оставяйки го да информира за твърде важни неща. Аре, моля ви се. Сигурни ли сте, че точно това е казано на консултациите?

29.06 2014 в 20:42

Важното е, че в този момент се стигна до някакво съгласие.

29.06 2014 в 20:31

Какви консултации за временно правителство -> това е работа на Президента!!!!
-----------
Никой няма да има мнозинство, и следващото правителство пак ще духа на супата -> колкото по-често избори, толкова по-трудно ще се окопават, а и ще трябва да се бъркат за избори което не малко пара.

29.06 2014 в 20:25

Важното е,че се знае кога правителството ще подаде оставка. А ние мислим за кого да гласуваме, за да се отървем най-накрая от кризата.