Гласят подуправителя на БНБ за служебен премиер

OFFNews 29 юни 2014 в 17:37 10464 17

Подуправителят на БНБ Калин Христов, който беше министър на финансите в служебния кабинет от миналата година, ще бъде предложен за служебен премиер.

Това съобщава БГНЕС, като се позовава на участници в срещата при президента Росен Плевнелиев днес, където партийните лидери трябва да очертаят приоритетите за работата на 42-то Народно събрание до разпускането му.

Калин Христов е сочен за много близък до Владислав Горанов от ГЕРБ. Калин Христов е една от кандидатурите за служебен финансов министър от лидера на България без цензура Николай Бареков. Бареков днес излъчи и своя кандидатура за служебен премиер - тази на президента Петър Стоянов. 

По време на консултациите при президента от днес от ГЕРБ поставили ново условие за незабавна оставка.

Очаква се по-късно днес участниците в консултациите да излязат с обща позиция в подкрепа на банковия сектор и за успокояване на ситуацията.

Близо 4 часа продължават консултациите при президента. На консултациите присъстват председателят на парламента Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски, министърът на финансите Петър Чобанов, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, лидерът на ДПС Лютви Местан, депутатът от ДПС Йордан Цонев, председателят на БСП Сергей Станишев, председателят на „България без цензура” Николай Бареков, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, шефът на БНБ Иван Искров и подуправителят на банката Калин Христов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!