ПП Възраждане обвини зам.-кмет за незаконна къща, Чобанов отговори: Болни фантазии, ще ги съдя

OFFNews 12 октомври 2019 в 12:59 6318 0

Снимка ПП Възраждане

От партия Възраждане обвиниха столичният зам.-кмет Тодор Чобанов, че има незаконна къща в затворен комплекс. Той им отговори: Болни фантазии, ще се наложи да им потърся съдебна отговорност. 

От партията на Костадин Костадинов обясняват, че са получили информация за новопостроена къща, намираща се в кв. „Мусагеница”, в затворен и охраняван комплекс, собственост на Тодор Чобанов, изградена със средства с неизяснен произход и недекларирана пред Столична община. 

Обвинението

Къщата се намирала на ул. „Въртопо” 51 в квартала и се охранява като военна база. Строителните дейности в комплекса, все още продължават. "Къщата на Чобанов обаче е обитавана от зам.-кмета и семейството му, които изглежда въобще не се притесняват, че това рязко замогване на един макар и високопоставен, но общински чиновник е най-малкото съмнително и повдигащо доста въпроси", твърдят от Възраждане.

От щаба на кандидата им за кмет на София – Николай Дренчев, попитаха: „Първо, с какви средства е построена тази къща? При нас има експерти по въпроса и те са категорични, че въпросната постройка, в този квартал и с всички разходи по нея, не може да бъде построена за по-малко от 600-700 хиляди лева. Как един общински чиновник, със заплата, малко над две хиляди лева, успява да спести за такъв грандиозен строеж?

Второ, тази постройка законна ли е изобщо? Питаме, защото същата въобще не фигурира в кадастралния план на София, което означава, че не е декларирана и пред Столична община, тоест обитателите й не плащат данъци. Допустимо ли е, един зам.-кмет да живее в незаконна къща, досущ като циганите във Факултето и Баталова воденица и след това да изисква спазването на законите и общинските регламенти?

Трето, защо е така охраняван този комплекс, от какво се крие Тодор Чобанов? Знаете ли например, че само камерите, с които е опасано това място, са за около 50-60 хиляди лева. Говорим за последно поколение охранителни средства, засичащи движение в диаметър 150 метра, с топлинно насочване и регистриращи образи в инфрачервения спектър. Всичко това е безкрайно съмнително, и по наше мнение, там трябва да влязат не само данъчните, но и полиция, защото хора от квартала се съмняват, че във въпросната къща, може би се извършват и определени незаконни действия, свързани с културно-историческото ни наследство и иманярската мафия.” 

Отговорът на Чобанов: 

От известно време аз и моето семейство сме обект на може би забавни, но много злонамерени твърдения. Очевидно е , че предизборната кампания е време на компроматни атаки и борби, че някои участници в нея са готови да преминат всякакви човешки граници, за да бъдат забелязани. Цялото ми имущество и доходи са публични и декларирани и присъстват в съответните регистри.

Не притежаваме затворен комплекс, къща, нямам и сестра, а всъщност имам двама братя. Както хиляди софиянци семейството ми се премести и живее понастоящем под наем в обитавания от нас от повече от десет години район.

Конспиративните твърдения по повод на имуществото ни са плод на болни фантазии на хора, лишени от елементарен морал, на които ще се наложи да потърся съдебна отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови