Пак скандал с цензура в БНТ

Телевизията се извини на Евгений Михайлов, станала техническа грешка

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2016 в 14:44 14779 16

Снимка БНТ

Пореден скандал заради цензура в БНТ избухна в публичното пространство. Кинорежисьорът Евгений Михайлов алармира във фейсбук, че подчинените на генералния директор Вяра Анкова са отрязали части от предаването "Още от деня", с водещ Димитър Цонев, излъчено вчера. 

В него Михайлов участва заедно с историка проф. Искра Баева, за да коментират темата за историческото минало, жертвите на комунизма и използването на тоталитарните символи днес. 

„Липсва съществена част от разговора. Явно екипът на Димитър Цонев се е уплашил и го е цензурирал“, пише Михайлов. Той бил алармиран от приятели в социалната мрежа, които установили наглата манипулация.

Изследователят д-р Георги Боздуганов пише: „В предоставения сегмент за избирателно гледане на предаването са отрязани 7 минути с цитираното от г-н Михайлов изказване на Радой Ралин за участието на бащата на Ирина Бокова в убийството на писателя Райко Алексиев. Изказването на Р. Ралин е направено в препълнената зала на Народния театър, а не в пиянска обстановка на писателско кафене, както твърди Бокова! Отрязано е и обрисуваното комунистическото престъпление “Народен съд” с последващото избиване на националния елит, мераците на Сталин за заграбване на България и влизането на СССР в хитлеровия Тристранен пакт, и още…!".

Възстановеният вариант на предаването можете да видите тук

Пред OFFNews Евгений Михайлов съобщи, че е получил обаждане от БНТ, от телевизията  се извинили за допуснатата техническа грешка, която била поправена. А отпадналите 4 минути и 20 секунди били възстановени. 

От БНТ изпратиха официалната си позиция по случая след запитване от OFFNews. В текста се казва: 

БНТ иска да увери, че разговорът, с участието на г-н Михайлов и проф. д-р Баева, винаги е бил достъпен на сайта на телевизията във видеото, което съдържа цялото издание на предаването "Още от деня" от 1-ви февруари и не
може да се говори за цензура. В разделът „Предаването на части” е допусната техническа грешка. Следствие на нея, при първоначалното качване на разговора липсват няколко минути от него. По-късно грешката е поправена и интервюто може да се изгледа в неговата цялост. Въпреки това, текстът под видеото, коректно отразява позицията и думите на г-н Евгений Михайлов.

БНТ винаги е отразявала всички гледни точки. В деня за почит към жертвите на комунизма, темата бе поставена на обсъждане и в други предавания на обществената медиа. Излъчен бе и документалният филм „Народен дом натерора” от 22:00 часа, веднага след формата „История BG”. 

През декември миналата година БНТ избухна скандал за цензура "Сан Стефано" 29, след като на екран не се появи предаването "Открито с Валя Ахчиева" за ваксините, внесени от Турция от здравния министър Петър Москов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2016 в 09:58

Митко Цонев, позор за теб, ако си позволил това. :(

02.02 2016 в 21:27

Тос е мръсно червено ченге от най- подлите и мазни . Шну* за такива боклуци нещастни

02.02 2016 в 21:23

"Телевизията се извини на Евгений Михайлов, станала техническа грешка"

Много грешки взеха да им стават.

02.02 2016 в 18:42

Цензура е баба ви. Предаването се излъчва на живо и нищо не може да се скрие. В сайта било отрязано ха ха. Че кой гледа сайта?? Всички правят грешки и това е нормална човешка черта.

02.02 2016 в 17:03

Буря в чаша пикня. Значи тоя Еугени като му видя мазната мутра и ми се присира!
Това копеленце превърна в професия, "борбата срещу комунизма". И добре осребри, тази борба. Фактите за него нямат абсолютно никакво значение. Важно е парета да падат! Така наречения "народен съд" е условие за сключване на мирен договор от България. Такъв съд има във всички държави съюзници на остта в Европа,нещо повече, подобен съд има и в Япония проведен от сащ. И ако пишман-демократа, канарчето Михайлов, погледне какво се е случвало по същото време в Белгия например, трябва да си затвори лайняната уста и направо да онемее! В демократична Белгия става същото, каквото и в България, даже цифрите са много по големи. Нека мислещите хора, сами да решат, да се водят ли по акъла на канарчето.

02.02 2016 в 16:59

Тази баева е по-зле и от мумията дърева, рядко срещано безочиливо, нахално и нагло подобия на човек, срам за науката и просветата е тази изтрещяла и лъжлива червена бабичка, някой вярват, че 100 пъти повторена една лъжа става истина, но в живота на лъжата краката са къси, рано или късно истината блесва и такива плиткоумни, обсебени от червената идея демагози са просто жалки. Що касае до предаването на ДС пъпеша, той както и останалите боклуци на БКП - ДС са с промити мозъци и от тях при съществуващото статукво друго не може да се очаква, КОЙ ще ги пусне да кажат и покажат истината за червената чума?!

02.02 2016 в 16:22

Напълно съм съгласен с мнението на Евг.Михайлов изразено в предаването, даже бих го допълнил за лустрацията - всички завършили висше образование в Съветския съюз да не могат да заемат обществени длъжности и да нямат право да се явяват по обществените медии.....

02.02 2016 в 15:48

Тоя понеже не можа да приватизира киноцентъра и продължава да бълва змии и гущери и да се храни от страха на балъчорите. Стари мазни алчни мутри само в нашите телевизии, никакви експерти не са.

02.02 2016 в 15:44

Цонев, а и цялото БНТ са дърти нагли комунисти, какво да чакаш от такива?!