Местан отговори на Доган: Евроатлантизмът е висша ценност, а не предателство

OFFNews 24 декември 2015 в 18:01 13773 44

Снимка БГНЕС

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан.

Българският национален интерес от години е свързан с Европейския съюз и НАТО, а не с Русия. Не мога да бъда обвинен в изправяне срещу националните интереси на България заради защитата на евроатлантизма.

Това се посочва в изявление на Лютви Местан, разпространено до медиите. To идва в отговор на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който в края на извънредното заседание на Централния съвет, на което беше изключен Местан, е заявил: „Такава ще е съдбата на всеки, който се изправи срещу националните интереси на България”.

"Декларацията на ПГ на ДПС за сваления руски самолет е най-висша проява на отстояване и защита на българския национален и евроинтеграционен интерес", категоричен е Местан.

Той обявява още, че като председател на ДПС и неговите централни партийни органи, както и като лидер на ПГ на ДПС, на първо място се е ръководил от националните интереси на България и от интересите на нейните граждани - да живеят в свободно, демократично и мултикултурно общество, да се чувстват равноправни в пъстротата и различията си и никой да не бъде отхвърлян или унижаван по етнически, верски или езиков признак.

"Моя кауза са либералната демокрация и солидарността между всички страни - членки на ЕС и НАТО - Съюзи, в чието бъдеще вярвам безусловно", заключва още бившият лидер на движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!