Лютви Местан говори в Кърджали, ДПС го сваля в София

OFFNews 24 декември 2015 в 10:36 7302 7

Лютви Местан говори в Кърджали, докато ДПС му избира наследник в столицата. Заедно с председателя са областният лидер на движението Бахри Юмер, кметът на Ардино Ресми Мурад, депутатът Шабанали Ахмед и други активисти на движението. 

Централният съвет на ДПС се събира днес, навръх рождения ден на лидера си Лютви Местан, в 13 часа. Очаква се форумът да избере временен председател на партията до националната конференция през март или април. 

Заседанието се провежда след речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в която той остро разкритикува лидера на партията, заради протурската му декларация, прочетена от парламентарната трибуна ден, след като на 24 ноември край турско-сирийската граница беше свален руски бомбардировач. 

Депутати от ДПС лансират версията, че като лидер на ДПС Лютви Местан се е опитал да се еманципира от почетния председател и това се е оказало фатално за политическата му кариера. 

В обобщение на резултатите от местния вот през октомври Местан призна: Загубихме някои традиционни за нас общини - Гърмен, Исперих и Кубрат, но ще извлечем своите уроци. Той напомни, че през 1999 г. ДПС е загубило три общини в област Кърджали, след което си ги е върнало. Нашата сила е в това, че можем да изричаме неуспехите. Силни сме, защото умеем да четем знаците, които ни дава избирателят, а той е взискателен и наказва всяка наша грешка", коментира Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови