Мария Габриел положи клетва като еврокомисар

OFFNews 14 септември 2017 в 15:47 6535 3

Българският еврокомисар с ресор цифрова икономика - Мария Габриел, положи днес клетва за независимост, с която се задължава да спазва договорите и Хартата за основните човешки права в Европейския съюз и да изпълнява задълженията си при пълна независимост и в общия интерес на Общността, предаде БНР.

Церемонията се проведе в Европейския съд в Люксембург.

Габриел стана еврокомисар по цифровизацията през юли. Днес приключва процедурата по нейното назначаване с мандат до средата на 2019 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

16.09 2017 в 03:55

Подозирам, че има още.
"Обещавам неуморно да мисля, говоря и правя глупости, като ги увивам в невменяеми канцеларски фрази, винаги с английска граматика. Обещавам винаги да говоря с незавършени изречения, съставени от безсмислени шаблонни фрази, състоящи се от английски квази термини, които не разбирам. Обещавам да се занимавам само с неща, от които нямам и бегла представа, нито дори в рамките на уикипедията. Обещавам неуморно, с всичките си сили, да троша всеки даден ми евроцент, за безсмислени и вредни "проекти".
....................................
Ако престъпя тази своя тържествена клетва, нека Кадет ме низвергне до проста българска депутатка, и ме постигне съдбата на Кунеффа.
Заклех се!"