Станишев нападна Прокопиев след изтеклия имейл

OFFNews 14 май 2014 в 18:02 12607 37

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев бе първият политик, който се включи с коментар по горещата тема с ЕРП-тата и имейла, за чийто автор се посочва съсобственикът на "Икономедиа" Иво Прокопиев.

Още преди автентичността на кореспонденцията между Прокопиев и редакторите на изданията в медийната му група да бъде потвърдена или отречена, Станишев коментира, че от "опорните точки от Иво Прокопиев" са показателни за "задкулисието в България". "Тези, които са истинското задкулисие, много ефективно работят и използват медиен потенциал, за да вкарат своите икономически интереси", добавя политикът.

Публикуваме цялата му позиция:

Излезе информация в агенциите за опорните точки от Иво Прокопиев, която е много любопитна и много показателна, за това как се правят много от нещата в задкулисието в България. Всички преживяхме последните месеци много протести, които уж бяха против задкулисието. Това, което днес прочетох, говори че тези, които са истинското задкулисие, много ефективно работят и използват медиен потенциал, за да вкарат своите икономически интереси. Опорните точки са оправени от Прокопиев към медиите му, разработвайки сценарии да се дискредитира политиката на правителството, както и България в областта на енергийната политика в отношенията с ЕРП-тата. Като прочетох това си припомних кой беше посредникът по продажбата на остатъчния дял от ЕРП-тата 30% на новите собственици – същият този човек и неговите икономически структури. Сега, именно, за да защити тези свои конкретни интереси, е готов да атакува България, да замеси ЕК, да намерят тук говорители, да се разработи сценарий за манипулация на общественото мнение, само и само да не се позволи правителството да въвежда ред и законност в този сектор и да изисква от ЕРП-тата това, което е нормално в цяла Европа, с правилата и законите на страната. Това е много показателно срещу какво се бори правителството, защото България има много проблеми и всички ги преживяваме.

Малко по-рано днес агенция "Блиц" публикуваме имейл, за който се твърди, че е изпратен от Иво Прокопиев. В писмото авторът разкрива, че се готви сценарий "Костинброд 2" - за отнемане лицензите на електроразпределителните дружества преди изборите с цел спечелване подкрепата на избирателите..

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!