Станишев нападна Прокопиев след изтеклия имейл

OFFNews Последна промяна на 14 май 2014 в 18:02 11894 37

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев бе първият политик, който се включи с коментар по горещата тема с ЕРП-тата и имейла, за чийто автор се посочва съсобственикът на "Икономедиа" Иво Прокопиев.

Още преди автентичността на кореспонденцията между Прокопиев и редакторите на изданията в медийната му група да бъде потвърдена или отречена, Станишев коментира, че от "опорните точки от Иво Прокопиев" са показателни за "задкулисието в България". "Тези, които са истинското задкулисие, много ефективно работят и използват медиен потенциал, за да вкарат своите икономически интереси", добавя политикът.

Публикуваме цялата му позиция:

Излезе информация в агенциите за опорните точки от Иво Прокопиев, която е много любопитна и много показателна, за това как се правят много от нещата в задкулисието в България. Всички преживяхме последните месеци много протести, които уж бяха против задкулисието. Това, което днес прочетох, говори че тези, които са истинското задкулисие, много ефективно работят и използват медиен потенциал, за да вкарат своите икономически интереси. Опорните точки са оправени от Прокопиев към медиите му, разработвайки сценарии да се дискредитира политиката на правителството, както и България в областта на енергийната политика в отношенията с ЕРП-тата. Като прочетох това си припомних кой беше посредникът по продажбата на остатъчния дял от ЕРП-тата 30% на новите собственици – същият този човек и неговите икономически структури. Сега, именно, за да защити тези свои конкретни интереси, е готов да атакува България, да замеси ЕК, да намерят тук говорители, да се разработи сценарий за манипулация на общественото мнение, само и само да не се позволи правителството да въвежда ред и законност в този сектор и да изисква от ЕРП-тата това, което е нормално в цяла Европа, с правилата и законите на страната. Това е много показателно срещу какво се бори правителството, защото България има много проблеми и всички ги преживяваме.

Малко по-рано днес агенция "Блиц" публикуваме имейл, за който се твърди, че е изпратен от Иво Прокопиев. В писмото авторът разкрива, че се готви сценарий "Костинброд 2" - за отнемане лицензите на електроразпределителните дружества преди изборите с цел спечелване подкрепата на избирателите..

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.05 2014 в 12:50

ll Сергей станишев е свикнал безнаказано да подслушва- дори не казва какво е чул,а си измисля лъжи! Казвахме на Прокурора,че ако не се накажат Станишев,Манолова,Бареков,сидеров за гаврата с Конституцията в избори -2013г, че ако не бъдат наказани то тия ще повторят подобно престъпление! Ето пак! Но защо Станишев винаги излиза невинен- нали съд.система е независима,а не комунистическа??Ала май е обратното!!!! Станишев се опитва пак да разколебае избирателите,както на избори 2013г. БСП печели,когато активността на избирателите е ниска!!

18.05 2014 в 08:10

Аз пък платените драскачи ги познавам вече- с по едно име, лаят, ибрикчии и най вече с много негативни оценки от нормалните хора.

16.05 2014 в 09:36

А не е ли осъдително, че някой безнаказано подслушва журналисти?
Станишев дори не е червен. Той е розов. Розово му е в главата, розово му е в политиката - като в будоар на проститутка, която продава мечти за любов на клиентите си. Клиентите й от своя страна я презират, а неклиентите й я подиграват, но и едните и другите се дистанцират публично от нея,.
В политиката никога преди не е пребивавал толкова безличен до вредност човек като Станишев. Дори дебилният цар изглеждаше една идея по-адекватен.
Претенциите на Станишев са огромни на базата на безличието му. Безобразието му е огромно на базата на претенциите за образованост. Най-голямата свинщина в изказването му за Прокопиев е коментарът, че Прокопиев е бил посредник за продажбата остатъчния дял от ЕРПтата. Е и? Какво от това? Нямам представа дали това е вярно, но то не е важно. Дори да е вярно, посредничеството е законен бизнес. Да не би посредничеството на Прокопиев да е някакъв изобличителен и срамен факти? Политиците трябва да се грижат за законността в държавата и за събиране на данъците. На Станишев трябва да му е важно бизнесът да спазва законите, да създава работни места и да плаща данъци, а не осъдително да говори за това кой бизнесмен в какъв бизнес участва. Бизнесът не е престъпление, г-н Станишев, независимо каква представа за бизнеса има във Вашия розов мозък. Бизнесът Ви плаща заплатата като дава работа и плаща данъци! Да, Вашата заплата и заплатата на всички останали тунеядци в парламента, които не произвеждат нищо, освен лъжи.
Станишев надмина дори Бойко Борисов по долнопробно и неадекватно поведение, което е трудно за постигане. Аз си мислех, че е невъзможно някой да надмине невежеството и наглостта на Бойко Борисов.

15.05 2014 в 11:15

Въпросът е къде остана свободата на словото? Къде е истинската журналистика, къде са истинските репортери, на които не им казват какво да пишат, какво да коментират. Явно в медиите на Прокопиев не е така.

15.05 2014 в 11:06

Станишев с право "напада" в случая, това е някакъв цирк, а циркът в БЪлгария незнайно защо излиза винаги през носа на обикновения човек!

15.05 2014 в 10:51

Действие трябва, а не приказки,дано да предприемат нещо реално,адекватно и правилно!

15.05 2014 в 10:14

Прав е да го напада.

15.05 2014 в 10:10

а прокуратурата докога ще спи? след като виждаме действията на някои определени хора срещу България,защо не се вземат мерки?

15.05 2014 в 09:54

Истината ще излезе на яве в един момент, въпросът е ще има ли тогава кой да се пребори с Олигарха?

15.05 2014 в 09:27

Разбира се,че е много показателна история, все пак Прокопиев е пряко свързан с печалбите от тока,защо да не иска потребителите да плащат всичко?!