Кунева предлага зам.-министър по корупцията във всяко министерство

OFFNews 17 февруари 2016 в 07:55 3138 9

Вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева ще внесе предложение всички министри да определят по един от своите заместници да стане и координатор по антикорупционните дейности в дадената сфера.

Това е било обсъдено на заседание на Националния съвет по антикорупционни политики и предложението ще бъде направено по време на заседанието на правителството в сряда. 

На Съвета е взето решение да бъде направен преглед на секторните антикорупционни планове на министерствата и те да бъдат усъвършенствани. За база ще се използва моделът на антикорупционния план на МВР. На заседанието на антикорупционния съвет са обсъдени и препоръките в доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка в частта за борбата с корупцията. По време на заседанието е препотвърден графикът за приемане на Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности и Закона за държавната администрация, в частта му за дейността на инспекторатите.

На заседанието на правителството днес Кунева ще отчете и изпълнението на стратегията за превенция и противодействие на корупцията за периода април-септември 2015 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!