Quantcast

Кунева: България трябва да навакса изоставането от Румъния

OFFNews Последна промяна на 16 февруари 2016 в 20:55 2962 5

Снимка БГНЕС, Архив

Вицепремиерът Меглена Кунева обяви, че Румъния е доказала, че може да изгражда работещи институции за антикорупция, а България трябва да навакса по механизма за наблюдение в правосъдието, съобщи БНР.

След заседание в Брюксел на Съвета по общи въпроси на ЕС Кунева коментира намерението на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за разделяне на България и Румъния и предсрочното спиране на румънските доклади:

"До 2019 г. (края на мандата на сегашната Европейска комисия) България има време. Дотогава са три години, за три години можем да направим много. От нас се иска да изградим институции, колкото може по-бързо и те да заработят", каза вицепремиерът.

Тя допълни, че иска механизмът за сътрудничество и проверка да приключи не заради предстоящото през 2018 г. българското председателство на Съвета на ЕС, а защото сме си свършили работата. "Зависи от отговора на повече от една власт в България", посочи вицепремиерът.

"Ако успеем да се стегнем и да покажем резултати, този път също може да бъде в наша полза", смята тя.

Кунева посочи, че ако има желание за създаването на единна и силна институция като органа за борба с корупцията по високите етажи на властта, ще има резултат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2016 в 00:07

Куку.... Ами поне да не се излагахте със СДС-то и барем от кумува срама да не се бяхте въздържали, на майка ви червените шорти...... Па да имате от кумова срама очи да говорите, червени шапчици такива. Па вие се въздържахте. За всеки случай. Потъвайте. Потъвайте бавно. На вашите лъжи е трудно да се върже човек, щото играете в отбора на мафията. Институции имаме колкото си искате, то не бе БОРКОР, то не бе на Златанов с тефтерчетата КУПКИ..... нещо си.... Институции имаме изградени, да ви лапат дъртите задници пари само и да тероризирате неудобни хора..... Но в затвора - няма никой. А в Румъния - има. Та стара чанто, барем едно костюмче да ти купи баце. Ей тъй, за спомен.

16.02 2016 в 22:18

България трябвало не знам си какво... Очевадно е какво и трябва на България - тази некадърна, алчна и малоумна политическа измет да бъде до края на дните си вкарана в затвора и още много др. неща.

16.02 2016 в 22:10

Как да го наваксмае ние сме 5 години назад. Реформърите нали уж щяхте нещо така по така.....

А истината Маковей Ви я каза, не трябват закони а хора.......проблема е в хората. Целия ВСС е проблема.

16.02 2016 в 21:28

Точно Кунева да говори. Тя е олицетворение на безсилието и тупането на топката. С хора като нея правим една крачка напред и след това скок назад. Когато тя говори за мен вятър вее.

16.02 2016 в 21:10

В Румъния корупцията намаляла с над 50% след като вкарали премиера в затвора. Тук премиера редактира вот за да ни управляват с Доган силово и няма кой да го пипне.

Мултигруп 4 life! Рашидов 4 културата на българина!