Румен Петков: Антикорупционният закон на Кунева е апокрифна литература

OFFNews 16 февруари 2016 в 15:58 3831 1

Снимка Пресцентър АБВ

"Антикорупционният закон на вицепремиера Меглена Кунева в момента представлява апокрифна литература", обяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

"Не можеш да искаш подкрепа за нещо, което е никому неизвестно“, категоричен беше Петков. По думите му независимо от предоставените от АБВ конкретни предложения на Меглена Кунева по документа, липсва обратна връзка. 

 „Ние сме първата група, която се срещна с вносителя г-жа Кунева. Предоставили сме наши конкретни предложения. Ние сме единственото ръководство на политическа партия, което със своите експерти се срещна с г-жа Кунева и нейния екип и сме предоставили съвършено конкретни текстове. От два месеца и половина ги молим да ни предоставят актуален текст, който да разгледаме и анализираме, и да оформим своя позиция. За съжаление, такъв текст не ни се предоставя и това няма как това да не ни безпокои", коментира още бившият вътрешен министър.

Той разкритикува и новия проектозакон за МВР. Според Петков в него има сериозни пропуски, като повечето текстове нямали финансова обосновка. 

"От 2014-та година до сега това е седмото предложение за изменение на Закона за МВР", посочи той. Петков обясни, че всяко едно изменение води до промяна на нормативната уредба за работа на служителите на МВР.

"От 2014-та министерството не е имало постоянна твърда нормативна уредба, а това означава, че не е работило ефективно. Със сегашните промени се предвижда една сериозна реогранизация, тоест и 2016-та година сме сигурни, че министерството няма да работи ефективно", предупреди зам.-председателят на АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!