Кольо Парамов: Орешарски е добър финансист, но само на книга

OFFNews 30 юни 2014 в 08:07 8502 7

Кольо Парамов

Премиерът Пламен Орешарски е добър финансист само на книга, но не и на практика, заяви пред „Нова телевизия“ финансистът Кольо Парамов.

Парамов заяви, че уменията на министър-председателя остават само на теория, тъй като на практика му се налага да се съобразява с чужди интереси.

„Този човек не може да управлява. Той изпълнява заповедите на Доган, на Местан, на този, на онзи, на Станишев. Неговата ориентировка като финансист отива на нула, той няма способността на ясна и категорична позиция като министър-председател да изпълнява своята програма“, категоричен е Кольо Парамов.

Във връзка със слуховете в банковата система Парамов заяви, че за стабилността й никога не е имало съмнение.
Същото мнение изрази и финансистът Владимир Каролев. Двамата експерти се обединиха около становището, че валутният борд е непоклатим.

„За да падне валутният борд, трябва всички левове в обращение да се занесат на БНБ и тя да не може да ги обърне. Трябва всеки български гражданин да поиска БНБ да ги обмени срещу валута и БНБ да я няма тази валута“, коментира Каролев.

Финансистът е на мнение, че държавата трябва да въведе по-сурови мерки за хората, които умишлено атакуват стабилността на банковата система, защото това е удар по държавната сигурност.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Богословът доц. д-р Константин Нушев в студиото на OFFNews