Камерън впечатлен от оградата на границата ни

OFFNews 04 декември 2015 в 14:03 4660 2

Камерън впечатлен от оградата на границата ни

Снимка Министерски съвет

Премиерите на Великобритания и на България Дейвид Камерън и Бойко Борисов посетиха граничната полицейска дирекция в Елхово. Там двамата се запознаха със системата за видеонаблюдение и охрана на българско-турската граница, съобщава БНР.

Непосредствено преди посещението си в Регионалната дирекция в Елхово двамата са направили обход на част от преградното съоръжение на българско-турската в района на ГКПП-Лесово.

Британският премиер Дейвид Камерън е останал впечатлен от съоръжението и от мерките на страната ни в борбата с незаконните мигранти.

В района на Ямбол и Елхово от сутринта полицейското присъствие беше засилено, част от потока от ТИР-ове към граничния пункт "Лесово" беше спрян.

В Елхово нямаше впечатляващи мерки за сигурност, а част от жителите изобщо не подозираха за посещението на британския премиер. За други обаче визитата беше впечатляваща и наблюдаваха с вълнение кацането на хеликоптера.

През последните дни бежанският поток към страната е намалял, отчетоха от Гранична полиция - Елхово.

Британският премиер е на посещение у нас от вчера. В Министерския съвет премиерите на България и Великобритания обсъдиха сигурността на външните граници на Европейския съюз (ЕС) и миграционния натиск. Вчера Дейвид Камерън се срещна и с президента Росен Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!