Quantcast

След британските удари по ИД Камерън инспектира оградата ни с Турция

Борисов не пропусна да се похвали с магистралите, метрото и пречиствателните станции

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2015 в 18:41 3311 3

Британският премиер Дейвид Камерън ще посети българо-турската граница, за да се запознае с изграждането на възпрепятстващата ограда. След срещата си с българския му колега, Камерън се похвали, че британската армия е нанесла шест удара по цели на Ислямска държава в Сирия. 

"Важно е да разбием ДАЕШ (съкращение на арабски език на старото име на ИД - "Ислямска държава в Ирак и Леванта") там, където тя съществува – в Ирак и в Сирия", заяви Камерън на брифинг с Борисов след срещата им в Министерски съвет. Той припомни, че в коалицията срещу терористичната групировка е необходим по-интензивен обмен между службите. 

По думите му британски гранични полицаи са разположени в Гърция, Италия и други места, за да подпомагат процеса на проверка и регистриране на мигрантите. "Въпросът е как да укрепим външните граници на ЕС. Обединеното кралство има важно участие и по всички тези въпроси", каза Камерън, като посочи, че страната му предоставя 1.1 млрд. лири в подкрепа на Сирия. 

От своя страна българският премиер сам сложи висока оценка на охраната на границата ни, като подчерта, че това не е останало незабелязано от Великобритания. Борисов обясни, че ще продължи да изнася урок по география на западните лидери и затова ще заведе британския премиер на границата, а също и да види българското Черноморие. 

И двамата отчетоха, че настоящото посещение на действащ британски премиер е първото от 16 години. "Взаимоотношенията между двете ни държави имат значение, както за нашата сигурност, така и за нашето благоденствие. Радвам се, че съм тук не само заради вашия успех в областта на икономическата реформа и фискалната дисциплина, но и поради действията, които предприехте като силен съюзник на НАТО да повишите бюджета си за отбрана”, заяви Камерън.

Той посочи, че се радва и поради сътрудничеството по проблеми като контрабандата. „По всички тези причини е добре, че съм тук, за да можем да отчетем и добрите ви резултати като премиер на България”, обърна се той към Бойко Борисов. „Благоденствието и сигурността са от значение. Нашите въоръжени сили се обучават заедно”, добави британският премиер.

Борисов не пропусна да отчете строителството на магистрали и други инфраструктурни проекти, които се случват с европейско финансиране.

"Благодарение на европейската солидарност ние направихме доста и за метрото в София, и за магистралите, за пречиствателните станции, конкурентоспособността, социалната политика", отбеляза той и посочи, че България се справя много добре с финансовата дисциплина. 

Двамата премиери демонстрираха особена близост, обръщайки се един към друг на малко име. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.12 2015 в 10:20

Ще покажем оградата на Орешарски , ...а Боковата къде е ?????

03.12 2015 в 22:37


Е чунким не бяхме адови изчадия, задето до 90-та същата тая граница беше нормално затворена?
Сега да ни платят компенсация задето ни я разрушиха, и да платят да си я направим пак.

03.12 2015 в 19:29

Аха. Ще ни хвалят за същата ограда, за която по-рано се изляха тонове помия в "Ню Йорк Таймс" и други подобни вестничета, ставащи само за "таолетна" хартия, където пишеха как българите били започнали да превръщат държавата си в концлагер, защото по границата имало 20 км бодлива тел.
Сега изведнъж след мизериите в "Батаклан" що така извендъж обърнахте резбата, аланкоолу?! Да не би да се уплашихте от мигрантите - същите, които канихте по-рано у вас си? Що така бе???
псевдо Хасан ага БОДРУМЛИЯТА.