Йовчев: Отдавна сме готови с оставката, но има процеси за управляване

OFFNews 23 юли 2014 в 11:45 1709 2

Цветлин Йовчев

Кабинетът много отдавна е готов да си подаде оставката.

Това каза преди началато на заседанието на правителството вицепремиерът Цветлин Йовчев. Пред журналисти той не беше категоричен дали оставката ще бъде връчена днес. 

„Единственото, което спира оставката е необходимостта всички процеси след това да бъдат управлявани и да гарантират стабилността и на управлението, и на нормалното провеждане на изборите. Иначе тя вече е декларирана, оставката ще бъде факт”, заяви Йовчев.

На въпрос дали ще бъде днес, Йовчев заяви, че е вероятно, но в края на краищата това е в правомощията на министър-председателя.

Йовчев посочи, че на консултативният съвет при президента са били постигнати договорености между политическите сили и министър-председателя ги спазва. „Той следва абсолютно тези договорки и има едно абсолютно предвидимо поведение. Това, което каза и пое като ангажимент ще бъде спазено. Ще видите, че ще продължи да го спазва, включително договорките, които той е поел и които са постигнати в негово присъствие. Аз съм убеден”, каза още министър Йовчев.

Останалите министри също не бяха наясно с оставката. Според военния министър Ангел Найденов това ще се случи най-късно в четвъртък. По думите му най-важното е плавно да се премине към следващо управление. Спортната министърка каза, че като излезе от заседанието на кабинета ще уведоми журналистите ще има ли оставка или не. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови