ГЕРБ провалиха изслушването на бизнесмен, който разказа за Мата Хари и кюлчетата в спалнята (видео)

В присъствието на премиера Борисов му бил показан запис със сексуални извращения с бизнесмен в затвора

Ружа Райчева 05 май 2021 в 20:36 33361 2

Светослав Илчовски

Бизнесмен разказа за Мата Хари, която е снимала кюлчетата злато, пачки с пари и пистолет в спалнята на Бойко Борисов, в комисията по ревизия на Мая Манолова. Изслушването му беше провалено от депутати от ГЕРБ. 

Бизнесменът не каза името си, предпочитайки да говори анонимно, но репортерите разпознаха в него Светослав Илчовски - един от големите земевладелци в България. Той заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма, който се е представил за говорещ от името на Борисов. Принудата била за това да продава зърно под пазарните цени.

От кого са кюлчетата в спалнята?

Бизнесменът твърди, че пред очите му на рожден ден на Борисов "Иван Пилето" (собственик на фирма "Градус", която бизнесменът нарича "Гларус") и Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка.

Той каза още, че регионалният министър в оставка Петя Аврамова го е изнудвала да спре да купува земи с думите: "Ще те дам на нашите прокурори". Срещу него била образувана безрезултатна проверка. 

Аврамова беше призована да се яви пред комисията, за да отчете дейността на „Автомагистрали“ ЕАД, на „Български ВиК холдинг“ ЕАД и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поради отсъствието ѝ в началото му, комисията премина към изслушването на анонимния бизнесмен.

Според него кюлчетата от прочутите изтекли снимки от спалнята на Борисов са били заснети от плеймейтка, която е получила 5000 лв., за да обслужи премиера. Той каза, че я познава, но няма да каже името ѝ, защото тя има дете. Нарече я "Мата Хари".

Бизнесменът декларира, че в присъствието на Борисов са му показвали клип със сексуални извращения с бизнесмен, лежащ в затвора. Той спомена именaта на Миню Стайков и Николай Банев.

Час след началото на заседанието на комисията в залата влезе депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той взе думата и говори близо час, като по този начин спря Илчовски. Манев заяви, че изслушването на бизнесмена е незаконно и данни за престъпление се дават само пред прокуратурата. Въпреки това комисията гласува заседанието да продължи.

Петя Аврамова също се появи в залата и заяви, че не познава този човек и че смята да потърси правата си в съда. И депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова дойде със закъснение със същото послание: всеки от споменатите от бизнесмена може да потърси правата си пред съда.

Поради потока на "протестни" думи на Манев и други негови колеги от ГЕРБ, които бяха изричани на висок глас, се наложи Мая Манолова да прекрати заседанието малко след 20 часа. Тя обяви, че ще продължат работата си в петък.

След края на заседанието депутатът от "Демократична България" адв. Калоян Янков публикува видео, в което разказва за случилото се и определя думите на бизнесмена като "огромен скандал". (През първата минута и 12 секунди няма звук - бел. ред.)

Защо се стигна до скандал на заседанието на Комисията по ревизията и какво се случи на нея?

Публикувахте от Калоян Янков - Kaloyan Yankov в Сряда, 5 май 2021 г.

"Той (бизнесменът - бел. ред.) разказа от първо лице, единствено число (...) факти, един от които беше как се прави бизнес в България, а именно - трябва винаги да се отчитат определени средства на близки до управляващата партия фирми" - разказва Янков.

За записите с издевателства над Миню Стайков адв. Янков допълва: "Били са доста хора, които са гледали този запис. Гледано е с идеята: "Казвам ти, дъще, сещай се, снахо" - какво ще се случи, ако не се спазват препоръките на премиера".

Депутатът от ДБ определя пристигането на колегите му от ГЕРБ като "нахълтване" на заседанието, което го е провалило. "Беше изключително грозно" - коментира адв. Янков и резюмира:

"Огромен скандал: първо, този господин обясни как се прави бизнес в България на малко по-високо ниво, с малко повече средства: винаги трябва да си плащаш на някой по веригата от ГЕРБ. Второ, той каза, че знае коя е Мата Хари и как е отишла при премиера, и че тя е направила снимките. И, трето, каза за тези абсолютно безобразни записи на (...) обвинено лице, което се гледа публично, в присъствието на премиера Борисов. Наистина огромен скандал, който заслужава да бъде разследван и ние ще направим това в следващото заседание, което ще е в петък".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3162

1

Grigor Arssov

06.05 2021 в 09:41

И сега БиБи и него ли ще го онождат в затвора, по протокол....
Божеее, а дали Стъки и оня комсомолеца Гьорг като върли защитници нема да го отменят, като по млади дЪ*пе*та!!!!