Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Георги Първанов: Между ГЕРБ и ДПС ще има разбирателство

OFFNews 29 юни 2014 в 19:47 4428 4

Склонен съм да мисля, че между ГЕРБ и ДПС ще има разбирателство, не казвам коалиция. Склонен съм да мисля, че те ще се разберат. ДПС може да стои и извън властта, но ще запази своите позиции. Това е една прогноза, която ще може да сверим след време.

Това каза пред Нова телевизия президентът Георги Първанов.

„ДПС трябва да почине на резервната скамейка. Това се разбра осезателно по време на сегашното управление. По време на Тройната коалиция ДПС нямаше това поведение, което имаше в последната една година“, допълни Георги Първанов.

„На България й трябват сега коалиции, не само на тясно идейна основа. Само лявото не е достатъчно мотивиращо. Да не говорим, че традиционното ляво вече не е това, с което би трябвало да излезем пред гражданите. Традиционното ляво – да, към онеправданите, към социално-слабите, към пенсионерите. Само че новото ляво изисква да се обърнем към активните хора, към тези, които правят икономиката, които правят обществото“, подчерта Георги Първанов.

„Ключът е в резултата на изборите от май миналата година. Аз предупреждавах на един вътрешен пленум на БСП, че с този резултат да искаш да управляваш - това е изключителен риск, да управляваш с ДПС и с „Атака“. Това е взривоопасна смес, и както се видя, прогнозите, които давахме, се оправдаха“, каза още Георги Първанов.

„По темата за отговорността трябва да се вземат нови решения и единственото работещо решение е президентската република“, заключи президентът на Република България в периода 2002 – 2012 година Георги Първанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!