Quantcast

ДПС се променя, за да стане приемлив коалиционен партньор, смята Калфин

OFFNews Последна промяна на 29 декември 2015 в 19:47 2992 3

ДПС търси препозициониране и промяна, за да стане по-приемлив коалиционен партньор. Това обяви вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин пред bTV.

Калфин подчерта, че не бива да се подценява, че кризата в ДПС е отражение на външнополитическите интереси на Русия и Турция, които се месят в политическия живот у нас. Според него обаче не това е причината за ситуацията в ДПС.

Калфин е категоричен, че управлението на Лютви Местан е прието като заплаха за ДПС от управлението на партията, което пък е наложило и свалянето му от ръководната длъжност.

Вицепремиерът подчерта, че все пак е добре да се поиска от Местан да обясни защо е прекарал време в турското посолство в страната, „за да осигури сигурността си”.

Ако имаме служби за сигурност, те би трябвало първи да са узнали за нещата, които се говорят в медиите – има ли ислямизация у нас, изпращат ли се пари от Близкия изток. Ако тези твърдения, представени в медиите, са верни, би трябвало съответните структури да са предприели необходимите мерки, коментира Ивайло Калфин. 

Социалният министър каза още, че броят на бедните в страната намалява и като процент, и като абсолютна бройка, макар че хората не усещат, че живеят по-добре. 

По думите му нивото на детските надбавки не е основата на демографската криза. В нея влизат раждаемостта и смъртността, също както и миграцията на населението. В последните години много българи в детеродна възраст напуснаха страната, допълни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.12 2015 в 21:05

Вчера водихме дискусия с една баба. Калфин бил много убав и интелигентен, почти колкото Първанов. Скарахме се.

29.12 2015 в 21:04

Да...Въпросът с бедността и ниските детски надбавки ще бъде решен напълно, когато напуснат България всички бедни и всички майки. И тук да си останат богатите приемливи партньори. Да си управляват.

29.12 2015 в 20:54

Ко рьйечи? Ко, нье!

Бахти политическия охлюв е тази калфа.

Приемлив за кой, бе Калфин, за вас от АБВ ли?