Мариана Георгиева: Ще следвам Местан

OFFNews 29 декември 2015 в 15:21 9587 12

Депутатът от ДПС и бивш министър на младежта и спорта Мариана Георгиева обяви, че ще последва бившия лидер на партията Лютви Местан, който напусна групата на ДПС в парламента. 

"Ще следвам г-н Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение – евро-атлантическото развитие на България", обяви Георгиева в рамките на право на отговор, изпратено до "24 часа".

Изявлението ѝ опровергава вестника, който в днешния си брой съобщи, че Мариана Георгиева и Венцислав Каймаканов остават в парламентарната група на ДПС.

"Няма нищо по-нелепо от това, да бъде обявяван за национален предател, за ислямист и прочие характеристики, които не се покриват с безспорния му профил на убеден либерал-демократ, доказван неизменно цели две политически десетилетия в България", допълва Георгиева.

След като Лютви Местан беше отстранен от лидерството в ДПС и напусна парламентарната група на партията, примерът му последваха Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али. Лидерът на ДПС в Кърджали и кмет на Джебел Бахри Юмер също обяви, че напуска ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews