Местан колабирал по време на речта на Доган

OFFNews 28 декември 2015 в 08:35 17536 29

Местан колабирал по време на речта на Доган

Снимка Нова тв

Детронираният от поста председател на ДПС Лютви Местан е колабирал, докато Ахмед Доган е произнасял речта си в Сараите в Бояна на 17 декември. 

Това каза в студиото на Нова тв собственикът и главен редактор на сайта 24 rodopi.com Илхан Андай. Новинарският сайт първи оповести акценти от речта на Доган, след която последва разцепление в партията за първи път от основаването ѝ. 

По думите на Андай Местан колабирал, а в залата никой не посмял да направи нещо. "Местан колабира и никой не смее да гъкне. През два-три стола от него била жена му. Подвикнала му: "Лютви, Лютви" и опитала да му подаде вода", разказа Андай.

Той обясни, че избирателите на ДПС очакват появата на партия на Лютви Местан, която ще има финансовата подкрепа на партията на турския президент Реджеп Таип Ердоган. Според него обаче твърденията за това, че руските служби са оказали натиск над Доган, за да се разправи с протурско настроеното население, са неверни. Такава теза била разпространявана от човек, близък до Местан, който "ходи по медиите и си защитава 10-те хил. лв., които получава на месец от ДПС".

По думите на Алдай в Сараите е присъствала певицата Галена. Когато Доган заявява, че разбира от политика, единствено тя си позволила да реагира, като се усмихнала. Това било повод почетният председател на ДПС да каже в словото си, че Галена разбира от музика, но за това не се занимава с политика. По време на изказването на Доган, от едната му страна седял лекар, "светило в медицината", а от другата страна - много голям бизнесмен, обясни Андай.

По думите му още преди словото на Доган да бъде оповестено от пресцентъра на партията в силно редактиран вариант, върху почетния председател на партията е оказван натиск от страна на турското посолство да ревизира решението си. По предварителен план е трябвало Местан да подаде оставка на 25 декември, обясни още Андай. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!