Дончева: Правителство ще има, партиите нямат интерес да напуснат парламента

OFFNews 29 октомври 2014 в 22:15 4610 4

Татяна Дончева

Правителство ще има. Партиите нямат интерес да напуснат парламента. Тогава те ще отнесат много негативи, особено тези, които водят разговори за коалиция.

Това заяви пред bTV лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Политиците се занимават с несъществени неща. Чудят се дали коалицията да е от едно европейско семейство или от две. Не може да се занимаваш с глупотевини, когато в държавата има 3-4 много тези проблема, които чакат разрешаване и за които нито в Брюксел, нито във Вашингтон някой би си мръднал пръста, коментира Дончева.

Правителството трябва да има постоянна подкрепа. Плаващите неща, които са извън законите на физиката, няма да свършат работа. Затова Бойко Борисов, независимо колко го стяга обувката, трябва да намери на всяка цена политическа подкрепа, категорична е тя.

Ролята на политика е да може да разбере проблемите в дълбочина, а в правителството, което се готви, няма достатъчно експерти. Патриотичният фронт са само „бройки гласове“, „Атака“ изобщо няма смисъл да се коментира, а в АБВ по принцип има възможности, но е вкарала неподготвени хора. Как ще изглеждат трите основни комисии – бюджетна, правна и икономическа? В тях няма нито един експерт, подчерта Дончева.

Партиите в парламента са в ужас от проблемите, които трябва да решават. Сега изведнъж им дойде наум, че нямат капацитета да ги решават. Сега те хем се чудят как да не се занимават с тези проблеми, хем да останат в управлението. Затова правят тези „пируети“ с различните варианти за съставяне на кабинет, смята лидерът на „Движение 21“.

По повод предложението на ДПС за 300 дни толеранс към бъдещото правителство Татяна Дончева заяви, че „ДПС искат хора извън правителството, да не им пипат хората, които вече са сложили, и ще поискат след време някоя и друга сделка“.

Що се отнася до ситуацията в КТБ Дончева каза, че всичко, което се прави, е с цел да се затвори банката.

Точно в този момент, точно за КТБ се използва нова методика на одит. Това се прави с цел да се затвори банката, а зад това са хората, които искат да се прикрият сделки, далавери, кредити или пък такива, които искат да направят преразпределение на активите на КТБ. Други пък искат „да лапнат банковия дял“, коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови