Quantcast

Реформаторите засега отказват на Борисов коалиция на малцинството

Нели Чолашка Последна промяна на 28 октомври 2014 в 14:08 6118 22

Меглена Кунева и Радан Кънев.

Реформаторският блок (РБ) ще продължава да настоява за дясноцентристка коалиция на управление, но в която да влизат три формации - ГЕРБ, РБ и Патриотичният фронт (ПФ).

Това обявиха след консултации на парламентарната група на Блока двамата съпредседатели Радан Кънев и Меглена Кунева.

РБ се събра на консултации след лидерската среща сутринта между председателите на всички партии в парламента ("Атака" отказа да участва), след която лидерът на ГЕРБ обяви, че се върви към коалиция на малцинството между ГЕРБ и РБ.

Лидерската среща беше само консултативна, нужна е трипартийна среща между ГЕРБ, РБ и ПФ, комантира Радан Кънев. Той не присъства на консултациите между лидерите, там беше само Кунева.

На въпрос ще откажат ли категорично коалиция на малцинството между ГЕРБ и Блока, Кунева обяви: "Реформаторският блок няма да е онзи политически субект, който ще спъне дясноцентристки кабинет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.10 2014 в 07:33

" ГЕРБ създаде Реформаторския блок и ББЦ"

Хахахахахахахахахаха

Тъпия пожарникар създал умния блок...
Баси... дан дан дан
Рама дан...

Мазни лели
кухавели
албена вулева
хигиена нулева
рамадани
чукани
несъгласие
педерасие
чудна хурка
драгалевска

Хахахахахахахаха

Баси къв съм бил рапър, деба...

Е малко съм пооткраднАль, ма ша ма извинят колегите(така се всвива между рапърите).

Хахахахахахахахахахахахахахахха

29.10 2014 в 03:01

Още преди изборите беше ясно - ГЕРБ създаде Реформаторския блок и ББЦ, за да съберат недоволните от ГЕРБ десни, които не искат ГЕРБ, а Патриотичният фронт да събере всички националистически гласове, които също не искат ГЕРБ. И двете групировки се кълняха, че нямат нищо общо с ГЕРБ и го анатемосваха, с цел да съберат гласовете на наивниците и глупаците, и сега след изборите поднасят на тепсия тези гласове на Боко и ги изтъргуваха. Да, но на следващите избори хората няма да забравят това!
Хак им е на глупаците, които гласуваха за тези два политически хамелеона! Лошото е, че тъпи същества гласувайки за подлеци определят и нашето бъдеще.

28.10 2014 в 21:24

Прибира се в къщи семейна двойка
Жената:
- Мъжо, отивай да се приготвиш. Ще има секс!
Мъжът отива в банята, къпе се, бръсне се, вода за уста, гаргари… влита в спалнята…
Жената:…
- Размислих… Ще спя.
Мъжът нищо. На другия ден се прибира на мотика, тръшва се на канапето и се провиква:
- Женооооооооо… носи лиген, че ще пов*ъщам…
Жената тича с леген…
Мъжът:
- Размислих… На*рах се!

28.10 2014 в 18:55

Уважаеми дами и господа, колкото и странно да ви звучи, съвсем определено мога да кажа, че най-големият български патриот от днешния ни политически елит се казва Ахмед Демир Доган! Знам, че това ще ви прозвучи стряскащо, особено изречено от мен, но това е истината към момента и за пореден път! Защо ли го споделям? Защото знам какво става сега в държавата…

Както може би вече се досещате, за разлика от Унгария, където нещата придобиха публичен и масов ефект, в България битката между Русия и САЩ се води все още скрито, зад кулисите на официалните консултации по съставяне на бъдещото правителство. И от тази битка ще зависи бъдещето както на държавата, така и на всеки един от нас, нашите деца и внуци. За какво впрочем става дума?
Янките са бесни на Доган, не само заради „Южен поток“, не само заради КТБ, но най-вече за реалната проруска политика на бай Ахмед, независимо от официално прокламираната от Лютви Местан „европейска линия на ДПС“! Янките не искат строителството на „Южен поток“, от който най-голям интерес има не само България, но в личен план и някои от фирмите на ДПС! Но не това е най-важното – далеч по-важната е и непосредствената битка за КТБ…
Ахмед Доган застава още от самото начало, преди четири месеца, зад желанието на Оманския фонд да стабилизира КТБ, а е публична тайна, че Оманският фонд всъщност е отначало докрай руски! Янките и до днес правят всичко възможно това да не се случи, за да може новото правителство да поиска 10 милиарда заем от Международния валутен фонд, който и на децата е известно, че е под прекия контрол на САЩ! С този заем янките целят да заробят България окончателно, тъй като неговото изплащане ще нулира всички възможни икономически опции на държавата! Нещо повече – договорката с Европейския съюз е, че на България де факто ще бъдат спрени всички пари по фондовете поради простата причина, че държавата няма как да може да съфинансира проекти по европейските програми, тъй като всичко ще отива за погасяване на заема от Международния валутен фонд! А на всичко отгоре страната ни ще плаща допълнително 200 милиона евро вноска към ЕС?!? Това е реалната ситуация в момента, уважаеми дами и господа…
Иначе от изхода на тази скрита за обществото битка ще проличи какво ще се случва в държавата ни в близко бъдеще – дали янките ще ни заробят окончателно или Ахмед Доган ще излезе победител в тази ситуация, тъй като е повече от очевидно, че бъдещето на България е невъзможно без сътрудничеството с Русия!
Това е истината, уважаеми дами и господа…

28.10 2014 в 18:52

Мръсните гащи и мръсното бельо - което сме си говорили много между лидерите в Реформаторския блок, не бива да излиза по никакъв начин от стаята на парламентарната група, заяви пред bTV лидерът на СДС Божидар Лукарски.

ХА дойдохме ли си на думата...
На изборите за 43-то НС РБ се яви в състав от 7 партии
8.89% делено на 7 = 1.27... Както се казва много вожд малко индианци...

28.10 2014 в 18:20

Абе имат си някаква предварителна уговорка герберите с депесарите още от времето на Орешарски и сега Борисов трябва да удържи на думата си. Че ДПС не иска националисти в правителството е ясно, но за ГЕРБ е изненадващо. Малко национализъм в политиката ни е нужен защото в последно време не малко политически лидери пеят по нотите на някакви си там чуждестранни ментори и това адски понякога си личи, защото нашите си интереси остават на заден план! Но си има и рискове ако РБ се разцепи и с гласовете на ПФ пак да не се постигне мнозинство, докато гласовете при евентуална подкрепа от ДПС са повече от достатъчни.

28.10 2014 в 18:01

много са зле тея реформатори вееее... искат да управляват само те ама не може с 8%... да управляват ама ако може да не понасят отговорност... не могат да се разберат кой да е лидер на блока им, а какво да очакваме,когато се наложи да вземат важни държавнически решения

28.10 2014 в 17:39

РБ защо не обяснят ЗАЩО!?След като и малките деца знаят,че ако "Атака" е откритият боен отряд на путлер,патроитичният фронт е полуприкритата резерва..Преди 2-3 години един бивш член на СДС каза ,че имал за себе си достатъчно доказателства,че САЩ са ни оставили на северната мечка..Контрааргументи,моля..Народната дума ли!?Избори ли!?НА стената на бившето кино "Дружба" до скоро пишеше нещо за изборите..Каква ирония на съдбата....

28.10 2014 в 16:46

"пламенчо" -сега кажи кой не е комунист в герб?-бОрисов-комунист,цАчева-комунист,цВетанов-комунист и престъпник/по служба/,лИли-достойна дъщеря на комунисти...струва ли си да изброявам 11-те ченгета-доносници с досиета в ДС,а колко са останалите,които не са проверили за принадлежност към ДС,а бившите "милиционери" избрани от герб за кметове..."е и това ако е дясна партия...