ДБ: Вместо Деня на детето, София ще отбележи Деня на детето без детска градина

Десните предлагат 300 лева в помощ на семействата на неприетите деца

OFFNews Последна промяна на 28 май 2020 в 12:56 2977 3

Вчера разбрахме, че г-жа Фандъкова пак е дала обещание. Обещала е решението за детските ясли, което от Демократична България предложихме по време на предизборната си кампания - партерните етажи на новите сгради да бъдат използвани за детски ясли.

Това коментират от Демократична България в позиция по повод Деня на детето и недостига на мета в софийските градини.

Вчера кметът на столицата Йорданка Фандъкова и главният архитект Здравко Здравков обявиха, че се обмисля либерализиране на нормативната наредба, което ще позволи градини да се разполагат в части от сгради и по-специално на партерните етажи. Така няма да е необходимо да се търси терен за строеж на нови градини и ясли.

Тази идея предложи по време на предизборната си кампания за кмет на София кандидатът на ДБ арх. Борислав Игнатов.

"И след като г-жа Фандъкова така и така е започнала да изпълнява нашата предизборна програма, предлагаме да продължи с предложението ни за ваучерите, компенсиращи семействата на деца, за които общината не е осигурила ясла или детска градина. Предложението ни съвпада и с настоящото искане на протестиращите родители. Внесохме го в Столичния общински съвет в края на януари при разглеждането на Бюджет 2020 за София и в него беше предвидено 13,2 млн. лева да отидат при родителите на децата, които не са класирани в общински ясли и детски градини. Без изненада, мнозинството в СОС го отхвърли", допълват от ДБ. Предложението бе на семействата на некласираните деца да се отпускат ваучери на стойност 300 лева, които да се ползват за частни градини.

Вместо Деня на детето, София ще отбележи Деня на детето без детска градина, коментират от Демократична България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8435

3

Jinx

29.05 2020 в 17:32

Абе защо ДБ нещо взеха да ми звучат като македонците?

2015

2

No matter what

29.05 2020 в 14:35

"Предложението ни съвпада и с настоящото искане на протестиращите родители."
Така като ви знам, вие и затова сте го предложили. Да кажете на хората онова, което искат да чуят по време на предизборната си кампания. Но много добре ви знаем ние. Хората също!

1943

1

OtSofia

29.05 2020 в 11:10

Предложението на ДБ включва ли и възприемането на нормално трамвайно междурелсие от 1435 мм вместо наличното по Княжевското шосе, субстандартно междурелсие от 1009 мм, наследено още от 1900 година?
 
X

Парламентът на живо