Дъщерята на Величко Адамов: Защо ме пренебрегвате? Аз имам биография

OFFNews Последна промяна на 12 август 2014 в 11:30 15717 11

Дъщерята на скандално известния Величко Адамов Аглика изпрати писмо до медиите, в което се възмущава от факта, че кандидатурата й за зам.-министър на правосъдието е била осуетена заради баща й, прочул се с връзките си с Красимир Георгиев - Красьо Черния.

"Мислех, че времената, в които децата бяха наказвани за цял живот заради своите родители и принуждавани да се отказват от тях, отдавна са отминали. Аз съм на 41 години и имам лична и професионална биография, от която не се срамувам. Ако някой има желанието да ме съди, нека да бъда съдена за собствените ми действия”, пише тя в писмото, цитирано от в. "Сега".

Съдия Аглика Адамова от Административен съд-София допълва още, че е декларирала името на баща си в декларацията за конфликт на интереси.

Тя пише още: 

"Родителите ми се разделиха, когато бях в първи клас. Оттогава с баща ми живеем в различни домове и в различни населени места. Баща ми няма никакво влияние върху моите лични и професионални решения и развитие. Почти не поддържаме връзка, по лични причини.

Възразявам срещу това да бъда свързвана с действия и бездействия, приписвани на баща ми Величко Адамов в последните години. Това, което ми е известно, е, че моят баща никога не е бил обвиняем. Не бих допуснала да бъда поставена в ситуация, в която да се изисква от мен да заклеймявам баща си публично.

Не познавам Красимир Георгиев и научих за съществуването му от медиите. Доколкото ми е известна възрастта му, той е бил дете, когато аз съм станала съдия. В целия си професионален път съм напредвала единствено благодарение на знанията и труда си.

Съдия съм от 1997 г., като съм била последователно младши съдия в Софийски градски съд, съдия в Софийски районен съд и съдия в Административен съд София-град (класирах се трета на проведения конкурс с оценки 6.00 на анонимния писмен и устния изпит). Към момента имам над 18 години юридически стаж, от които над 17 години стаж в най-натоварените звена на съдебната власт.

Постановила съм над пет хиляди съдебни акта. Почти всички са издадени в законовия едномесечен срок. Имам множество публикации, доклади и участия в стажове и семинари. Член съм на работна група във Висшия съдебен съвет. Участвала съм в над 15 обучения, проведени на международно ниво, включително след конкурс през 2011 г. проведох стаж в Съда на Европейския съюз в Люксембург. През месец март 2014 г. спечелих и конкурс за стаж в Европейския съд по правата на човека в Страсбург след тест и интервю, проведени от служители на самия ЕСПЧ. През месец май 2014г. бях на стаж в Административния съд в Лион, Франция. Владея френски език на високо ниво, което ми позволява да представям себе си, професията и страната си достойно в срещите си с европейски колеги. Член съм на Съюза на съдиите в България, на Асоциацията на българските административни съдии и на Българската асоциация по европейско право.

Поведението ми е винаги е било съобразено с Етичния кодекс на българските магистрати. Член съм на Комисията по професионална етика в АССГ. Мисля, че се ползвам се с доверието, признанието и приятелството на колеги от цялата съдебна система.

За мен остава необяснимо защо опитът ми, показателите за дългогодишната ми усърдна работа в съдебната власт и професионалната ми репутация изцяло се пренебрегват заради неподкрепени с никакви доказателства компрометиращи внушения.”

Служебният министър на правосъдието Христо Иванов остана без заместници, да стърчи като гръмоотвод, както той се изрази, след скандала с кандидатурата на Аглика Адамова.

В коментар по темата вчера той заяви: "Лично аз намирам за изключително лош вкус да се атакуват хора заради родителите им. Просто да си говорим за това кой чий син е, просто е срамно, наистина".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.08 2014 в 12:18

След като почти не поддържа връзки с баща си по лични причини, защо госпожата не си е сменила фамилията с тази на майка си, когато е станала пълнолетна?

14.08 2014 в 04:28

Не е ясно кой е по-скандален - Величко Адамов или Красьо Черничкият. Лично за мене по-скандален е В. Адамов, но това е субективно мнение. Причината да се отдава предпочитание на юридическия кадровик е единствено, че за повечето хора правосъдието е област, от която "разбират". ЗА висшето образование честно си признават, че не разбират.

12.08 2014 в 16:59

С тези обяснения,няма как да избягаш от родословието си, тя и кариерата в нашата съдебна система знаем как се гради! Трябва да си имаш тате да те бутне!

12.08 2014 в 15:24

По въпроса с дъщерята на Величко Адамов, протестна мрежа се изяви като партийно бюро 1958г. , а премиера се огъна много недостойно- не му прилича. Дано няма такива неща в бъдеще и двете неща са случайни.

12.08 2014 в 12:53

//"Мислех, че времената, в които децата бяха наказвани за цял живот заради своите родители и принуждавани да се отказват от тях, отдавна са отминали...//

Времената за наказаните деца на "фашистите" не са се променили, както и времената за награждаване на комунделните кретенчета!!!

12.08 2014 в 12:50

И като не си министър, кво?

12.08 2014 в 12:24

Според мен една от причините Протестна мрежа да сгреши е това, че искат да изпреварят събитията. Почти сигурно щеше да има обвинения към тях от сорта на: Защо не протестирате сега, когато назначават дъщеря на..." и т.н. Дотогава Протестна мрежа можеха да направят проучване, та дори да се обадят на жената и да получат информация от 1-во лице. Щяха да постъпят достйоно и честно и хората, поне тази част от тях, които имат глави, щяха да ги уважават за това и да ги подкепят. А разни Янета, Цензури и прочие... не ме касаят.
Те каквото и да кажат, думите им увисват.

12.08 2014 в 12:17

Тук Протестна мрежа направиха грешка. Политиката е сложно нещо. Тя не се подчинява на писани и неписани закони. Очевидното понякога е грешно и обратното. Аз също бях разочарован, когато разбрах за пледложението към нея. Но след това кратко и ясно обяснение, разбирам че съм грешал. Очевидно не може да бъде свързвана с баща си. Има и такива случаи. Очевидно ще мине много време, докато придобием усет към демокрацията. Все още се учим и то сме някъде в началния курс. Но събитията от миналата година бяха първата истинска крачка към демокрацията.

12.08 2014 в 12:03

Хи-хи.... Писанието звучи горе-долу така в резюме: "Ма що ме пренебрегвате? Аз требе да съм началник и толкоз!" :)
Винаги съм се чудил на хора, които смятат, че имат божественото право да са началници...
Нека си има биографията, няма кой да й я вземе, но ако само затова пише туй писание, за да си защити професионализма, тонът не трябваше да бъде с тоя уклон в стил: "Аз, по божия воля перфектен кандидат на зам.-министър и непризнат правен гений, заявявам:... и т.н." :)
Я как хората отказват да са министри и не се чувстват нещастни, нали (не визирам обаче г-жа Медарова в случая).

12.08 2014 в 11:40

Двама братя.

Баща им се прибира всяка вечер пиян и ги пребива от бой.

Единият - не пие никога през живота си, заради този факт, другият повтаря същото, защото баща му го е правил.

Като цяло има различни типове хора в живота, но в едно правителство, било то временно, не може да си позволим повече псведо-експерти като Ореха, Чубаков и цялата им шайка крадци.