Правосъдният министър без заместници след опит да назначат дъщерята на Величко Адамов

OFFNews 11 август 2014 в 14:40 3585 0

Христо Иванов

Служебният министър на правосъдието Христо Иванов засега остава временно без заместници. Това обяви на извънредното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) днес.

"Оставам да стърча като гръмоотвод", каза Христов, цитиран от БГНЕС. 

По-рано днес пред БНР Иванов съобщи имената на своите заместници - Аглика Адамова и Петко Петков.

"Няма да може да съгласуваме в този срок заместник-министрите. Извънредното заседание на ВСС ни свари малко неподготвени, знаете, че то беше свикано по друг повод, добави Иванов. Не можахме да подготвим кандидатурите на заместник-министрите на правосъдието, в едноседмичен срок се надяваме да са завършени", уточни Иванов.

На въпрос за спряганата за зам.-министър на правосъдието съдия Аглика Адамова-Петкова - дъщеря на ректора на стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов Величко Адамов, който пък е близък приятел на кадруващия в съдебната система Красьо Черния, служебният министър коментира:

"Лично аз намирам за изключително лош вкус да се атакуват хора заради родителите им. Просто да си говорим за това кой чий син е, просто е срамно, наистина".

Иванов направи уточнението, че думите му не трябва да се използват като потвърждение на информацията за Адамова. Продължават да се водят разговори, каза той и допълни: "Струва ми се, че това ровене и опитите за атака на Министерство на правосъдието отиват твърде далеч вече".

Аглика Адамова е съдия в Административен съд-София. Баща й стана популярен като научен ръководител и бизнес-партньор на лобиста с ланците Красьо Черния. Покрай името на Адамов се завъртя и друг скандал за плагиатство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови