Чобанов се срещал с Василев, обсъждали ситуацията в банковата система

OFFNews 16 май 2015 в 18:59 3700 10

Петър Чобанов

Депутатът от ДПС Петър Чобанов призна, че се е срещал със собственика на КТБ Цветан Василев в качеството си на финансов министър в кабинета Пламен Орешарски, но подчерта, че "няма директен спомен". 

"Ако съм посещавал неговия офис, най-много да е било еднократно. Не съм стоял на опашка, нито съм го молил за услуги. Винаги сме си говорили за ситуацията в банковата система", обясни Чобанов пред Нова телевизия, след като тази седмица беше разпространен списък с гостите на банкера Цветан Василев.

Той призна и за срещи с депутата от ДПС Денян Пеевски.

Чобанов обясни, че няма вина за случилото се с КТБ и нямало как да предотврати каквото и да било, защото не бил добре информиран. Според него "първият отговорен за кризата е банков надзор на БНБ". 

"Не съм виновен за кризата с КТБ. Като финансов министър по онова време след разразяването на банковата криза като цяло предприех необходимите действия, за да не позволя банковата система да се срути", заяви депутатът от ДПС.

Бившият финансов министър е категоричен, че е нямало сценарий за сриването на КТБ. "Според мен основният проблем по отношение на банката идва от самото й управление и практиките, които са използвани там", заяви той.

Чобанов изрази и мнението си, че според него не е съществувала "корпорация на Цветан Василев и на Делян Пеевски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!