Чобанов се срещал с Василев, обсъждали ситуацията в банковата система

OFFNews Последна промяна на 16 май 2015 в 18:59 3135 10

Петър Чобанов

Депутатът от ДПС Петър Чобанов призна, че се е срещал със собственика на КТБ Цветан Василев в качеството си на финансов министър в кабинета Пламен Орешарски, но подчерта, че "няма директен спомен". 

"Ако съм посещавал неговия офис, най-много да е било еднократно. Не съм стоял на опашка, нито съм го молил за услуги. Винаги сме си говорили за ситуацията в банковата система", обясни Чобанов пред Нова телевизия, след като тази седмица беше разпространен списък с гостите на банкера Цветан Василев.

Той призна и за срещи с депутата от ДПС Денян Пеевски.

Чобанов обясни, че няма вина за случилото се с КТБ и нямало как да предотврати каквото и да било, защото не бил добре информиран. Според него "първият отговорен за кризата е банков надзор на БНБ". 

"Не съм виновен за кризата с КТБ. Като финансов министър по онова време след разразяването на банковата криза като цяло предприех необходимите действия, за да не позволя банковата система да се срути", заяви депутатът от ДПС.

Бившият финансов министър е категоричен, че е нямало сценарий за сриването на КТБ. "Според мен основният проблем по отношение на банката идва от самото й управление и практиките, които са използвани там", заяви той.

Чобанов изрази и мнението си, че според него не е съществувала "корпорация на Цветан Василев и на Делян Пеевски".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.05 2015 в 17:38

Този "умник Гюро" да каже в качеството си на министър на финансите още в кои банки е бил на ВИЗИТА и защо? Или и това не си спомня? Това сме си заслужили - да се ГАВРЯТ с нас, да ни гледат в очите и най-безцеремонно да ни лъжат, въпреки, че знаят, че не им вярваме, но и много добре знаят, ЧЕ НЯМА ДА РЕАГИРАМЕ АДЕКВАТНО НА ТОВА, КОЕТО НИ Е СТОРЕНО!

17.05 2015 в 01:12

Не мога да си представя нещо по-олигофренско от този министър! Да си чувал за протокол бе, алаанколу, какво търсиш ти в кабинета на един банкер! Тъпанар! Колко пъти посети Централната банка, за да дискутираш състоянието на банките? Ясно е, че си бил при мустакатия разбойник, за да се метнеш на килимчето и да целунеш ръка! Задник!

16.05 2015 в 21:14

Това момче е доста умно, но и то горкото се нагъзи към Босфора. А фесовете ислямизират България през икономик,но това не прави впечатление на нашите тикви в управлението. Всички го играят еничари и Рая.

16.05 2015 в 20:42

Този,Охлюв какво чакате,че не го приберете на топло,на Боко не му трябвал Румънският опит,как ще му трябва,всичките в едно гърне п..т.

16.05 2015 в 20:42

Този,Охлюв какво чакате,че не го приберете на топло,на Боко не му трябвал Румънският опит,как ще му трябва,всичките в едно гърне п..т.

16.05 2015 в 20:27

Признаваш, че сисе виждал с лицето Х, но нямаш директен спомен!!! Тоя продажен боклук си мисли, че народа яде доматите с коловете. Такива гадове, като него, трбва да се заточат в Сибир на бавна и мъчителна смърт!!

16.05 2015 в 19:53

мижитурка-пионка е тоя неграмотник

16.05 2015 в 19:34

Тоя от експерт в министерство на финансите го врътнаха да стане министър. Пък тоя човек това въобще не му е попрището. Сега е депутат, явно защото му съсипаха експертната кариера....

На всичко отгоре с него прикриха кражбата на над 10 милиарда лева - 5 от КТБ, 2 за ПИБ, 4-5 от НЕК.......

Тоя дори още не е разбрал как стана най бедствения министър на финансите от 25 годинки насам

16.05 2015 в 19:24

Е ТОВА Е ФИНАНСОВ МИНИСТЪР - МЕЧТА !!!
ЕДНОКРАТНО го посещавал, но ВИНАГИ говорели за банките,макар и без директен спомен, щото НЕ Е ИНФОРМИРАН за банковата криза...
Що не го скрият тоя, та поне да не дразни народа с още тъпотии??? В НЯКОЯ КИЛИЯ НАПРИМЕР...

16.05 2015 в 19:21

Плача от тая поредица от признания днес.

Особено от такива на п.тки като тая. "Бях", "ама ако съм бил", "не помня", "за добро е било".

Не ми е ясно как такива плужеци стават депутати и министри.