Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Мавродиев: Името ми е дописвано в списъка с гости на Василев

OFFNews Последна промяна на 16 май 2015 в 18:35 3820 8

Снимка БГНЕС, Архив

Стоян Мавродиев

Председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев твърди, че името му е дописвано върху заличени с коректор имена в списъка с посетители на собственика на КТБ Цветан Василев. Така било в 99% от случаите.

Това стана ясно от думите на самия Мавродиев в ефира на радио "К2".

„В тази т. нар. „тетрадка” или „списък за гости” има заличени полета, моето име е нанасяно върху коригирани с коректор полета, има много странни неща от типа на срещи в събота и неделя”, коментира той.

Според Мавродиев по този начин се създава една „обществена мъгла”. По думите му, с тези „съчинения по картинка” се градят „огромни кули от инсинуации и лъжи”.

„99% от това, където фигурира името ми, е абсолютен фалшификат, нескопосан компромат, сглобка, чиято основна цел е да бъда компрометиран аз и ръководената от мен институция”, каза още Мавродиев.

Председателят на КФН твърди още, че Цветан Василев никога не му е давал нещо, а и той не му е искал.

„Никой на никого нищо не е давал и това се доказва от нашата сериозна надзорна дейност по отношение на банката и свързаните лица и е важно да се гледат действията и делата, следствията от нашите действия, а не да търсим интриги и компромати”, коментира Мавродиев.

По думите му никой не би отишъл на среща, минавайки през камери и охрана, без да се крие, за да върши някакви нерегламентирани неща. Той твърди, че никога не се е срещал с Цветан Василев в неформални „увеселителни формати”.

„Много е важно да се обясни първо, че неясен източник разпространява сканирани ръкописни записки от тетрадки. Предполагаемият източник Цветан Василев отрича да ги е изпращал на медиите и до този момент няма нито един човек в държавата, който да е потвърдил достоверността на тези записки”, каза Мавродиев.

Според него докато всички в държавата занимават с подобни фалшификати, страната всъщност "е заплашена от едни много по-големи проблеми като навлизането на капитали с неясен произход в медии и телекомуникации".

"Въобще, за всеки нормален човек в страната би следвало да е ясно, че скандалите и компроматите всъщност са инструмент за публичен натиск върху институции и хора”, обясни председателят на КФН.

Мавродиев отрече твърдението, че от КФН не са били достатъчно стриктни по отношение на КТБ. Според него докато КТБ е била стабилна банка от КФН са установявали нарушения, заради което е имало над 40 наказателни постановления за стотици хиляди левове глоби.

Той добави, че е изключително горд и доволен от работата на КФН, която по думите му защитава обществения интерес и стои на принципни позиции, без да се притеснява от заплахи и компромати. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.05 2015 в 01:18

Твоята сериозна надзорна дейност се видя с това, което се случи на банката! Всички сме наясно колко си кадърен и колко си разбираш от работата! А друг е въпросът защо един шеф на надзорен орган ще обикаля кабинетите на надзираваните от него? Това е един много, много интересен въпрос!

16.05 2015 в 21:06

Кой ми??

16.05 2015 в 19:34

Някой очаквал ли е чиновник да си признае, че е бил на гости при Банкера?

16.05 2015 в 19:33

момчето хвана пирогата, но забрави греблата. пропуснах, че става дума за лайн***та река, срещу течението...

16.05 2015 в 19:28

Той и с брендо няма нищо общо

16.05 2015 в 19:09

Да не се кахъри. Вече се компрометира предостатъчно и без тефтера. Спокойно да си дращи по дъното.

16.05 2015 в 19:04

Е как да не му повярва човек! Вижте му снимката. Като Джон Клийз във "Фолти Тауърс". Плаче за освидетелстване.

16.05 2015 в 18:50

Не си играй да се обясняваш, смехурко, напрао вади големия боздуган и почвай да плашиш медиите с глоби, както си можеш.

Не си ходил, ама другия път. Той и Искров не беше пял.

Герберастки навлеци лъжливи.