Бориславова за спецправосъдието: Закрива се една погрешно създадена структура

Ружа Райчева 14 април 2022 в 20:54 2140 3

Снимка БТА/Архив

Закриването на специализираните съд и прокуратура е първа и решителна крачка, доведена докрай в правосъдната реформа. Закрива се една неефективна и създадена погрешно структура. Занапред очакваме по-бързо правосъдие, с по-добре издържани внесени обвинителни актове и разглеждане в съд.

Това заяви говорителката на кабинета "Петков" Лена Бориславова, след като управляващите изпълниха предизборното си обещание да закрият специализираното правосъдие.

Тя е на мнение, че друга добра новина от днес е стартиралата дейност на работната група, изготвяща промени в законодателството относно механизма за търсене на отговорност от главния прокурор. 

"Решителни стъпки ще бъдат направени и с промени в Закона за защита на конкуренцията във връзка с ръководството на КЗК - органът, който трябваше да се справи с цените на горивата, които изкуствено се завишават и да наблюдава дали не се появява спекула с цените на хранителни стоки", каза Лена Бориславова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

14.04 2022 в 22:39

1. Ти май още не си зацепил за какво ставаше въпрос с Гугъл и тролиш. Нека ти разясня - в Гугъл имаш достъп до разкрития на разследващи журналисти, публикации, факти. Гугъл е най-лесният начин да събереш информация за повече неща, с която да насочиш фокуса в случая на прокуратурата. По-добре попитай защо Кирил Петков върши работата на прокуратурата от първия си месец като премиер! Или питай защо втора година не знаме автентични ли са кадрите с шкафа на Борисов - все неща останали като инфо САМО в ГУГЪЛ!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!