Баракова с неграмотно писмо до министъра на образованието

Ивайло Анев Последна промяна на 17 февруари 2015 в 10:57 32214 82

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Независимият народен представител Ана Баракова

Независимият народен представител Ана Баракова е изпратила писмо, пълно с правописни грешки, до министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев.

Това става ясно от документа, който беше качен на сайта на Народното събрание, но след публикации в медиите беше изтрит.

Баракова, която влезе в парламента от партията на Николай Бареков, но след това напусна парламентарната група, е учител по професия.

Тя пита образователния министър как един учител със специалност „Начална училищна педагогика" работи комплексно и преподава по всички предмети, в това число по изобразително изкуство и физическо възпитание.

Още в началото на зададения въпрос има правописна грешка, като Баракова адресира текста до „43-то Народното събрание".

„Преподавателят притежава ли необходимата квалификация по всички учебни предмети, който се изучават от първи до четвърти клас", пита депутатката, бъркайки местоимението.

Баракова греши и пълния член, като завършва запитването: „Моля въпроса ми да бъде в писмен вид".

Най-вероятно бившата учителка от СОУ “Найден Геров” в Пловдивския квартал Столипиново е пожелала отговорът на министър Танев да бъде в писмен вид, но това остава тайна за обществеността.

Писмото на Ана Баракова до министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.02 2015 в 07:51

що ривете ся бе -нали вие си я избрахте тая пипируда -тая що мисо ше изяде в това народно събрание-пука и къв бил членът-важно е да е работлив

18.02 2015 в 16:43

Този въпрос сам по себе си е безумен. Как може да е работила в училище и да не знае отговора. Имат разбира се, в специалността "Начална училищна педагогика" се изучават тези предмети, естествено не в същия обем и същата сложност както студентите - художници, музиканти и т. н. Изучават и методика на преподаване на математика, изобразително изкуство, музика.... От началния учител се очаква да знае "от всичко по малко" и да може да обясни на децата.
Работата е там, че би могла да пита всеки, от бившите си колеги и те биха и дали информацията,абсурдно е да занимава министъра с подобни глупости.

18.02 2015 в 11:58

Преди години един приятел, чиито родители бяха важни комунистически клечки, ми показа списък на депутатите в първото "Народно събрание" след деветосептемрийския преврат -- име, възраст, образование. Две трети едва бяха стигнали до трето отделение. Когато след време поисках пак да погледна спъсъка, приятелят ми се учуди: "Какъв списък?". Явно здраво му бяха дърпали ушите. Та тази кифла може да става за депутатка, но е срамота, че е учителка

17.02 2015 в 23:13

Бас ловя, че от страх да не се случи нещо такова е пуснала текста в някой малоумен спелчекър настроен направо да поправя и след това не го е прочела пак.

17.02 2015 в 22:34

Аз лично смятам самата статия за долна и смешна - че Баракова не блести с интелект - ясно, но пък точно OFF, дето имате по 5 грешки и сумати неправилни членове във всяка една статия - по-добре вижте гредата, а не гледайте сламката ...

17.02 2015 в 19:10

Бил съм се бил напил.
А сега, де! Кое глаголно време е това? Баракова? Ха-ха-ха

17.02 2015 в 17:46

Учителя наби ученика.

Познайте кой кого е набил? ;-)

17.02 2015 в 16:43

Тази словесна баталия относно пълен/непълен член е доказателство за поговорката: "от дървото не виждат гората". Значи, -тъпотията на въпросната дупедатка не е в неправилната употреба на членуването. Дори, ако ще госпожата да е защитила докторат на тема: "Пълен, непълен, дълъг и къс, крив и прав, обрязан и не член" - тъпотата ѝ е просто оглушаваща, колосална, гигантска и тя се самообявява, декларира и крещи, ако щете - от момента когато става известен факта,че въпросната се е калесала депутатка в отвратната компания на истерично-драматично Дудуче Някакво, сълзливо патетичния до степен непоносимо жалък Петров, досадния с циркаджилъците си унил клоун Дилов...о, да да не говорим за т.нар. "Евромайки"! Самата дума с претенциозната си неграмотност оневинява всички минали настоящи и бъдещи злостни, злобни и злонамерени злоупотреби с пълни и не членове. По отношение възможността за объркване при неправилната му употреба - има тук малко хитруване в сайта посочен от уважаваната, чудесна с езика си и бърза мисъл Станчева.. Грешката и подмяна на смисъла идва не от толкова от неправилната употреба на члена а от нагласения словоред - обърнат и дори нагласен непонятно и нелогично в дадените в сайта примери - с цел да докажат дадена теза. Без да съм арбитър и без да взимам страна от граматическа, емоционално историческа и прочее гледна точка, считам , че употребата на пълен/непълен член прави мисленето "мързеливо". Ако нямаше такава опция -човек би прецизирал(?) вероятно подредбата на думите в изречението. А и след като в поезията членуването се използва гьотереджийски единствено само по благозвучност и ритмика не би трябвало да се драматизира темата. Идиотщините идват от едновременната употреба двете форми съчетано със словоред който бих нарекъл идиотски и олгигофренски. Ако човек е овчеглав, ако мисли с гъза си ако е тъп кретен на ниво съдия, депутат, министър, манекенка, журналист, зурла, никакви редактори, коректори, граматически цербери и търпеливи учители няма да могат да му изчистят смислово и да наредят логически обърканите му скудоумия. Ergo, Баракова, Цецка Цачева, екологическата министърка, Лукарски, Куневица, Станишев, Миков, ...никакви членове - правилни или неправилни - умити или спарени, спаружени или свежи не може да прояснят мътната им примитивна мисъл.

17.02 2015 в 16:37

Тази словесна баталия относно пълен/непълен член е доказателство за поговорката: "От дървото не виждат гората". Значи, - тъпотията на въпросната дупедатка НЕ Е в неправилното членуване. Дори, ако ще госпожата да е защитила докторат на тема: "Пълен, непълен, дълъг и къс, крив и прав, обрязан и не - член" - тъпотата ѝ е просто оглушаваща, колосална, гигантска и тя се самообявява, декларира и крещи, ако щете - от момента когато става известен факта,че въпросната се е калесала депутатка в отвратната компания на истерично-драматично Дудуче Някакво, сълзливо патетичния до степен непоносимо жалък Петров, досадния с циркаджилъците си унил клоун Дилов...о, да да не говорим за т.нар. "Евромайки"! Самата дума с претенциозната си неграмотност оневинява всички минали настоящи и бъдещи злостни, злобни и злонамерени злоупотреби с пълни и не членове. По отношение възможността за объркване при неправилната му употреба - има тук малко хитруване в сайта посочен от уважаваната, чудесна с езика си и бърза мисъл Станчева.. Грешката и подмяна на смисъла идва не от толкова от неправилната употреба на члена а от нагласения словоред - обърнат и дори нагласен непонятно и нелогично в дадените в сайта примери - с цел да докажат дадена теза. Без да съм арбитър и без да взимам страна от граматическа, емоционално историческа и прочее гледна точка, считам , че употребата на пълен/непълен член прави мисленето "мързеливо". Ако нямаше такава опция -човек би прецизирал(?) вероятно подредбата на думите в изречението. А и след като в поезията членуването се използва гьотереджийски единствено само по благозвучност и ритмика не би трябвало да се драматизира темата. Идиотщините идват от едновременната употреба двете форми съчетано със словоред който бих нарекъл идиотски и олгигофренски. Ако човек е овчеглав, ако мисли с гъза си ако е тъп кретен на ниво съдия, депутат, министър, манекенка, журналист, зурла, никакви редактори, коректори, граматически цербери и търпеливи учители няма да могат да му изчистят смислово и да наредят логически обърканите му скудоумия. Ergo, Баракова, Цецка Цачева, екологическата министърка, Лукарски, Куневица, Станишев, Миков, ...никакви членове - правилни или неправилни - умити или спарени, спаружени или свежи не може да прояснят мътната им примитивна мисъл.

17.02 2015 в 16:17

Леле, каква форумна активност! Че е тъпа, тъпа е. Че е неграмотна, очевидно е. Ама защо всички ние, уж грамотните, сме я допуснали в ПарламентА ( непълен член, нали :) ) и й позволяваме да се лигави? И, да! Важно е да си грамотен! Особено за даскал, защото е недопустимо да работиш 'ограмотител', а да се излагаш като еФтина кифла.
Пожелавам такава активност и при наистина важните теми като националните предатели, т.н. рубладжии, новиЯТ заем и защо така прибързано го пробутват за одобрение. Тая грозновата и простовата женица ще си замине за провинцията, ама държавата ни ще се скапе съвсем.