Трябва ли да плащаме за бракуване на колата си?

OFFNews 11 април 2022 в 14:27 1290 0

Дълго време сте имали автомобил, който ви е служил вярно и да се надяваме, икономично. След като минат няколко години на експлоатация обаче, транспортното ви средство се амортизира, дори може да започне да ръждясва, частите му да станат прекалено скъпи, а с това се оскъпяват и ремонтите. Все по-често се случват и пътни инциденти, при които след това трудно се коригира първоначалния вид на автомобила, а това удоволствие също може да ви струва скъпо.

При такива условия, едно старо превозно средство, което заема ценно място и за което вероятно плащате такса или сте закупили допълнително, може да решите да платите на някого да го премахне вместо вас. Такива услуги се предлагат от професионални екипи за разчистване на градински отпадъци, хамалски услуги или строителни развалини.

Но процесът на бракуване на автомобили е различен и не само, че не е нужно да плащате за него, но търговците на скрап всъщност ще ви платят, за да дойдат и да вземат старата ви кола за скрап вместо да се чудите какво да правите с нея. Подготвили сме ви много полезна информация как се случва този процес и какво може да спечелите от скрапиране на стар автомобил.

Как така не трябва да плащам за бракуване на моя автомобил?

Не, не е нужно да плащате нито стотинка – търговците на скрап ще дойдат и ще приберат почти всяко превозно средство за скрап. Освен това ще ви платят за тази услуга, като предварително ще направят оценка на работно състоянието и параметри на автомобила. На база на тази информация ще получите и ценова оферта. Това е и нашият начин на работа - разполагаме със собствен транспорт - репатрак, с който може да извозим вашия негоден за употреба автомобил. Оперираме във всички квартали на София, както и в почти цялата страна.

Освен че ще ви платим за да вземем стар и неработещ автомобил, следващата стъпка в процеса е преработване на автомобилите по най-екологосъобразния начин. За да постигнем това разчитаме на над 20 години експертиза в сферата, както и на изключително модерно оборудване и голям автопарк, както и модерни технологии. Ето с какво точно печелим доволните си клиенти:

• Разполагаме с много товарни камиони, леки и лекотоварни автомобили, и специализирани превозни средства от тип „Пътна помощ“;
• Оборудвани сме с машини с основна функция пътно строителство на доказани в сферата производители като LIEBHERR, KOMATSU, FUCHS и ATLAS;
• Оперираме в огромна като капацитет база – над 90 декара площ, за да предоставим услугите си на повече хора и да оптимизираме процесите с помощта на разнообразие от рециклиращи съоръжения;
• Поради характера на дейността ни процесите са съобразени с екологичните норми и изисквания за третиране на широка гама от отпадъци и тяхното повторно оползотворяване;
• Въведохме първата в страната шредерна инсталация за раздробяване на метални отпадъци, производство на италианската фирма Bonfignlioli с капацитет 6 т/час, която в последствие бе заменена от най-модерната в Източна Европа шредерна инсталация за преработка на ИУМПС (излезли от употреба моторни превозни средства) и отпадъци от МПС с капацитет от 40 т/час.

Защо търговците на скрап плащат за автомобилите за скрап?

Самата скрап може да се продава и рециклира за използване в други продукти, включително нови автомобили.
Фирмите преработващи излезли от употреба автомобили, могат да вземат и вашето превозно средство, от което ще спечелите добра сума пари. Ако колата е в непоправимо състояние или не си струва да се поправя, или има нужда от прекалено скъп ремонт, то даването на автомобила за скрап може да е по-подходящото и изгодно решение за вас.

Така че, ако сте решили, че е време да подмените старата си кола, микробус или мотоциклет, тогава е време да намерите и най-добрата оферта. Колко пари ще получите, ако дадете колата си за скрап, зависи от много различни фактори, от теглото на автомобила, до състоянието на каросерията и дали всички части са в работно състояние. Може да ни потърсите по телефон, имейл или онлайн чат, за да се свържете с нас и веднага да ви дадем оценка по телефона, след което да задействаме процеса на извозване. Ние ще вземем автомобила ви безплатно от посочения адрес, за да я включим в нашата добре разработена система за преработка, и ще получите заплащането за нея на момента.

Знаете ли, че „Екометал Инженеринг” ЕООД е първата компания въвела системата за заплащане на старите автомобили и взимането им от място в България? До момента компанията е преработила внушителните 110 000 автомобила.

Свържете се с нас на посочените контакти, прочетете повече за нашата рециклираща техника и инсталации или за политиките, свързани с опазване на околната среда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови