Спортни фенове ръководят 140 души в складовата база на Lidl

И как Пламен Петров и Борислав Колев се справят с тази роля вече 8 години

OFFNews 16 септември 2022 в 11:31 10865 0

Борислав Колев и Пламен Петров

Снимка Lidl

Борислав Колев и Пламен Петров

Общо 140 са служителите, за който Борислав Колев и Пламен Петров отговарят в складовата база на Lidl в Равно поле. Ако го изчислим в отбори, това са около 13 футболни и 23 баскетболни тима. И двамата са част от ръководния екип и добре знаят какво е да си капитан на толкова много хора.

Спортната аналогия не е случайна. Борислав завършва Националната спортна академия, специалност „Треньор по баскетбол“. Пламен пък е фен на всякакви видове спорт. Дисциплината обаче, в която и двамата ще сложат капитанската лента, се оказва търговията.

И при Борислав, и при Пламен началото се случва преди 8 години. Борислав започва като зам.-мениджър филиал. Работата не му е чужда – вече има опит като управител в различни търговски вериги. Lidl обаче е мястото, на което ще се задържи за дълго. Именно тук открива стабилност, работа, която му харесва, и колеги, с които се разбира. Намира и перспектива. След 4 години работа в магазин, решава да се пробва в складовата база на веригата в с. Равно поле, София. Именно тук се подготвят поръчките за магазините, а той и екипът му са хората, отговорни стоката да пристигне навреме и в отлично качество. Това обяснява и защо това е най-големият отдел в склада – 140 души всеки ден подготвят стоката преди да тръгне към различните краища на страната.

Да си част от ръководния екип на толкова много хора не е лесно, но именно в това се крие тръпката, и удоволствието, които и двамата откриват в работата си. „Всяко предизвикателство мотивира и мен, и екипа ми да даваме най-доброто от себе си. И когато всичко свърши добре, удовлетворението е най-голямо“, казва Борислав. Спортният хъс му е наследство от баскетбола. Именно спортът го учи на борбеност, упоритост, дисциплина, добра концентрация и екипна работа. Все качества, които страшно му помагат в ролята на групов ръководител. Знае как се изгражда добър отбор, затова винаги е насреща за своя. „Добрият ръководител трябва да е преди всичко добър анализатор. Да е уверен в действията си и спокоен във всяка ситуация. Да умее да слуша и когато обратната връзка е правилна, да я прилага на практика“, казва Борислав. Затова всеки ден подкрепя екипа си и го мотивира да бъде най-добрият в това, което прави.

В ролята на капитан е не само на работа, но и у дома, където се добавят и елементи на треньор. Баща е на две момичета, които иска да научи да бъдат добри и достойни хора, а по-голямата от тях се надява да превърне и в обещаваща волейболна надежда.

И ако баскетболът е полето на Борислав, за Пламен спортният избор клони към футбола. Интересът му към играта, и особено към немската футболна школа, повлияват дори върху избора му на работа. „Аз съм голям привърженик на Германия и на техния футбол. Затова много исках да работа в немска компания“, разказва Пламен. Точно тогава негова приятелка го убеждава да кандидатства в Lidl, а той се впуска с огромен ентусиазъм. „Вярвах, че започвам нещо голямо“, спомня си Пламен. И се оказва прав.

Започва като складов служител, а две години по-късно става и „Групов ръководител“. Днес той е един от хората, които отговарят за работните графици на всичките 140 души, а това определено не е лесна задача. „За да се случват нещата, трябва да се правят компромиси. Както аз изисквам от тях продуктивност и качество, така и те очакват от мен да откликна на техните желания“, казва Пламен. С времето не само се доказва, но и позицията му се развива.

С това нарастват и отговорностите му – отговаря за инвентаризацията, изработва схеми къде да бъдат поставени новите артикули, каква да бъде подредбата на склада, а ако нов служител трябва да бъде обучен – Пламен е човекът, който ще го въведе в работата. С годините се научава, че откровеността е най-добрият подход. „Много разчитам на откритост. Събирам екипа и открито им казвам какви са очакванията, какви са целите, които трябва да постигнем. Така те имат предвидимост, а това по някакъв начин им дава и сигурност“, споделя той. В ролята си на ръководител има и още една мисия – да намира решение за всичко. „Повдигне ли се някакъв въпрос, винаги трябва да се стигне до решение. И ние, груповите ръководители, сме хората, които трябва да го намерят“, убеден е Пламен.

Вярва, че така се създават добрите екипи – с доверие, откритост и взаимно разбиране. Радва се, че в Lidl не само открива такъв екип, но сбъдва и друга своя мечта – да пътува. Затова няма търпение да дойде началото на годината. Тогава се планират отпуските, а той разтваря картата на света. Така още от януари знае за къде трябва да купи билет през лятото или есента.

Обиколил е почти цяла Европа. Някои държави по два пъти, а Германия – дори повече. През 2018 година успява да съчетае любовта си към пътешествията със спорта. Пътува до Италия, за да гледа финалите на Световното първенство по волейбол за мъже и за да види на живо най-добрите отбори в света.

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl, научи повече за възможностите за работа на jobs.lidl.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови