Без вода по 12 часа в части от София

OFFNews Последна промяна на 03 октомври 2017 в 06:15 5363 0

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в части от столицата днес, съобщиха от дружеството. 

Ремонт на стратегически водопровод на бул. „Цариградско шосе“ в жк. „Дружба“ 2 налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на кварталите „Кремиковци“, „Сеславци“, Бухово, Яна, Желява. Зоната със слабо налягане обхваща Ботунец и Горни Богров.

Направа на водопроводни връзки на ул. „Цар Асенов път“ в Бистрица ще доведе до спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на вилните зони „Беликата“, „Батийница“, „Бяла нива“, "Дебело Гуно“, „Косанин дол“, „Градище“, „Ловджийска чешма“ и с. Кокаляне.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Орчо войвода“ в  „Овча купел“, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа по бул. „Овча купел“ от ул. „Маестро Кънев“ до ул. „Проф. Стоян Белинов“, по ул. „Орчо войвода“ от бул. „Овча купел“ до ул. „Босилек“; каретo заключено между бул. „Овча купел“, бул. „Президент Линкълн“, ул.“Александър Геров“, ул.“Житница“ и каретo между улици ул. „Земляне“, ул. „Орчо войвода“ ,ул. „Босилек“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Отец Паисий“ в „Зона Б3“ налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа по ул. „Отец Паисий“ от бул. „Сливница“ до ул. „Св. Св. Кирил и Методий“.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на тези инвестиционни проекти живеещите в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Подмяна на сградно водопроводно отклонение до бл. 95 в „Младост“ 1 налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 часа на бл. 94, бл. 95, бл. 96, бл. 96А, бл. 99Б. 

Прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Ген. Георги Вазов“ в кв. „Васил Левски“ налага спиране на водоподаването от 9:30 до 17:30 часа по ул. „Ген.Георги Вазов“ от ул. „Григори Цамблак“ до ул. „Д-р Иван Селимински“, по ул. „Д-р Иван Силимински“ от ул. „Рилска обител“ до ул. „Проф.Антон Митов“.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 88 във вилна зона „Симеоново - север“, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 16:30 часа на ул. 88, ул. 86 по ул. 84 от №1 до №6, ул. 85. 

Без вода заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Асен Йорданов“ в кв. „Кръстова вада“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:30 часа по ул. „Асен Йорданов“ от ул. „Емилиян Станев“ до ул. „Никола Крушкин-Чолака“ по ул. „Гатьо Шишков“ от ул. „Асен Йорданов“ до ул. „Йосиф Брадати“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. 
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .
“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!
Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови