Тони Филипов, д-р: Из делниците на един луд (27 – 31 януари)

Тони Филипов, д-р 02 февруари 2014 в 17:46 37571 23

Тони Филипов, д-р

Понеделник, 27 януари

Честит първи сняг, дето се вика! При нас в София я има два пръста, я нема. Но цяла нощ сноваха снегорини, а след тях и опесъчаващите машини. Явно много бяха зажаднели за сняг, така му се нахвърлиха... Опесъчиха и нашата скромна уличка, преди още да е побеляла. Не знам дали е правилно първо пясъка, после снега. Но във всеки случай усилията са похвални. Дано и при вас така да са се постарали.

Борисов вика по телевизора: „С цялото ми уважение към господин Кънев, ако иска да ми постави въпрос, да ме покани на среща, ще отида в неговата централа… Ще отида там, аз нямам комплекси! Ще отида, ще седна, ще говоря, ще поема ангажимент…”

Така се прави. Даже не е нужна и покана. Сещам се как в „Цялото кралско войнство” губернатор Уили Старк искаше да отиде да види съдията Ъруин. Обаче съветникът му вика: „Що за идиотщина - ти да се явиш при него, а не той при теб!” Пък Старк му вика: „О, ти мислиш, че това накърнява достойнството ми, така ли? Слушай, няма на света сериозна работа, която човек би могъл да свърши, без да накърни достойнството си. Можеш ли да ми посочиш макар едно нещо, което ти искаш и можеш да свършиш, без да накърниш достойнството си?”

Така си е, няма такова нещо. Не знам Бойко от къде го знае, но го знае… Помните ли как по време на президентските избори през август 2006 г. отиде да пие кафе у бай Неделчо Беронов? Не казвам, че Бойко върши сериозни работи. Казвам само, че знае как стават сериозните работи и някой път може и да свърши…

От вчера България е с една партия по-богата. Над 4000 граждани от цялата страна изпълниха Зала 1 на НДК и викаха „Ура!” и „Да живей!”. Всичко това става със спестяванията на Бареков и някои дребни дарения. Имаше тежки гости от чужбина. „Стандарт” още в петък съобщи, позовавайки се на Бареков (това е важно да се подчертае!): „Трима премиери и генерал от НАТО идват при Бареков”. Генералът е Уесли Кларк, бивш главнокомандващ НАТО в Европа. А премиерите, всъщност бивши премиери, са: „Сегашният шеф на центъра за европейски изследвания Микулаш Дзуринда, както и колегите му бивши премиери на Сърбия - Зоран Джинджич и Ийнарс Репше (Латвия)…” И „Класа”, също позовавайки се на Бареков, съобщава високите гости, сред които и Зоран Джинджич. Явно така го е съобщил лично Бареков и папагалите го повтарят. Което не ни учудва. Човек, който е способен да каже „светицата Мина”, „гордиев меч”, който може убедено да разкаже как Голиат е сразил Давид, такъв човек спокойно може да покани и Зоран Джинджич… Обаче Зоран Джинджич не успя да дойде. Него го гръмнаха през 2003 г. Вместо него дойде пак Зоран, само че Живкович. Късмет, щото при познато първо име е на 50% верно, а ако беше дошъл некой като Ивица Дачич, нямаше да има и толкова…

От българските политици на конгреса на партията на Бареков видях само „млечните братя” Дилов и Каракачанчето. Ама верно, направо са едни малко по-стари млечни братя…

„Застреляха “разобличител” на шведския крал”, съобщава „Труд”. Шведският мафиот Миле Маркович, бивш сърбин, прочул се с твърденията си, че крал Карл XVI Густаф изневерявал на кралица Силвия със стриптийзьорки, е застрелян пред дома си в четвъртък. Така, както са представени нещата, излиза сякаш, ако не лично Густаф, то поне негови хора са гръмнали бандита. Ама това е Швеция и там не стават такива работи. Независимо, че Густаф си пада малко буен. На години е почти колкото наш Симеон, а на акъл даже и по-малко... Редовно го хващат да шпори с поршето със 160 км...

Само едно нещо ме смущава. През октомври 2007 г. Първанов посети Швеция и награди Густаф със «Стара планина». А знаете какви са орденоносците на Гоце...

Вторник, 28 януари

Ей, братя, да ви се похвалим. Най-после си намерихме подходящ личен лекар. Щото може и да не ви се вярва, но и докторите трябва да имат личен лекар. Казва се д-р Пауло Убиратан, шеф на болница в Пуерто Алегре, Бразилия. Изключителен прогресист. За алкохола вика в никакъв случай да не се спира. Прави се, вика, от природни продукти и няма как да е вреден. ”Виното, вика, се приготвя от плодове. Брендито – това е дестилирано вино. Бирата пък се прави от ечемик. Затова не се лишавайте и от нея.” Същото казва и за червените меса, дето тукашните диетолози се надпреварват да ни ги забраняват. „Какво ядат кравите? Трева и царевица. Така че една пържола всъщност е най-ефективният начин да предоставите растителна храна на своя организъм. Предпочитате да приемате зърнени храни? Тогава яжте пилешко.”

На доктора докторът

Никога не ми беше хрумвало, че пържолата всъщност е растителна храна. А е толкова логично! За движението, друга маниащина на тукашните доктори, вика: „В сърцето е заложен запас от издръжливост за извършване на определен брой мускулни контракции. Не ги хабете за правене на упражнения… Искате да живеете по-дълго? Спете и уважавайте сиестата… Ако дългото ходене пеша беше толкова полезно, то пощальоните щяха да са безсмъртни."
Толкова е логичен, че нищо не може да му се възрази: „Зайците бягат и скачат без почивка, но живеят не повече от 15 г. Костенурките са мудни и бавни, не бягат и нищо не правят, но въпреки това живеят по 450 г.”

Е не е ли точно така?!

И накрая обобщава: „Животът не трябва да бъде пътуване към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, с привлекателна и добре съхранила се външност. Най-добре е да тръгнете по пътя с чаша бира в едната ръка и вкусен сандвич в другата и да го завършите след безкрайно практикуване на секс... И да признаете накрая, че това е било едно прекрасно пътешествие и наистина си е струвало да го изживеете.”
Казвал ли съм ви колко пъти съм чел Еклесиаст, за да разбера какъв е смисълът на живота? Ами това е смисълът, другото е „суета, суета и гонене на вятъра”.

Аз например искам да умра болен. Ако умра здрав няма си го простя никога!

Сряда, 29 януари

Бареков вика: "Когато пътувам в страната и виждам бедните хора, аз плача. Имам богати приятели, те ме помолиха да кажа - и ние плачем, когато виждаме бедните".

Егати Задушницата стана…

А Ботев се обръща в гроба: „Кой си ти, що плачеш? Мъж ли си, жена ли, или хермафродит - звяр или риба?”
Представяме си как Делян Пеевски със сълзи в очите моли Бареков: „Кажи на бедните, че аз плача, като ги видя… И мама плаче! Също и бате Цветан, и той плаче, като види беден…”

От всичките спасители, които ни минаха през главата, тоя ми се вижда най-нелеп! Ама като гледам какви кинти се разиграват, ще ни спасява и той, няма да ни се размине… Тая страна е пълна с бунаци. И ако можеше само за тях си до го изберат, хич нямаше да ги жаля, ама…

Бареков и приятели плачат в курорта за милиардери Ники бийч - Сен Тропе…

Пък „Стандарт” съобщава съвсем сериозно: „ Лидерът на партията "България без цензура" Николай Бареков, ще направи дарение... Сумата ще бъде използвана за социални дейности и проекти. "Стандарт" научи, че става дума за 500 000 лв. "Парите ще работят за бедните, защото отиват в офисите на "България без цензура", където има юристи, които посрещат бедните, унижените и оскърбените, дават им съвети, изслушват ги и им помагат, обясни БАреков.” (Надявам се изписването на името на лидера с две главни букви да е грешка.)

Бареков дарява половин милион лични пари на "България без цензура". Изкарал ги бил с честен труд като член на два борда и три телевизии… Много хитро! Ако Пеевски (ТВ7) е превеждал на Бареков тези суми по авторски договор, то финансирането на партията им излиза направо без пари. Няма, поне ние не знаем, друга форма на пране на пари с такъв висок рандеман. При авторските договори първо се приспадат 40% за присъщи разходи и едва тогава се облагат с 10% данък. На 100 лв. се губят едва 6 лева.

Сигурно може да докаже приход от 500 хилки… Но салдото му би трябвало да е отрицателно, щото туй майна води начин на живот, който не позволява тия кинти да са чиста икономия…

„Из делниците…”, 20 януари 2009 г.: «Бареков си купил джип "Порше" за 250 хил. лв., пише в "Уикенд". Та ако видите "Кайен" с номер ПВ 0646 КМ, да знаете, че е неговият. БМВ Х5, което си купи лани за около 150 бона, се оказало не достатъчно имиджово за големия журналист. Откъде парета бе, майна? За такъв джип си требе джеб.”

Из делниците…”, 20 ноември 2009 г.: „В ekskluzivno.blogspot.com чета, че Бареков купил два луксозни апартамента в София и редица имоти в Пловдив. А наскоро броил 200 хил. евро за триетажна къща, с огромен двор и басейн в Банкя, в локацията на ББ. Като научил, ББ рекъл: "Ей, от тоя Мазния отърване няма!"

Тоя направи повече сватби от Иван Асен… То не беше гражданска сватба, то не беше църковна, камбаните на цял Пловдив биха… Това си е масраф. Само за певиците даде нам колко си хиляди... Отделно се разхожда с бодигардове. Той ги отрича, де. Но лично го видях на летището. Влезе с ръцете на гърба, гордо, гаче има десет декара папур и частна мечка, както казват интелектуалците в Чиксалън (Пз), огледа се на 360, за да види дали е впечатлил простаците, а зад него пристъпяха горилите…

Частен шофьор за жена му… Скъпи воаяжи… При тия харчове би трябвало да е скъсан като карпатски вълк.

Едвин Сугарев не може да се начуди от какъв зор Пешето Стоянов толкова разхвали Бареков. Бил говорил умни работи, които десните политици отдавна е трябвало да направят… „Нямах и нямам обяснение за казаното, пише Едвин. - Опитвам се да не повярвам на фактите, които лъснаха с цялата си грозота от едни два реда в “Капитал”: „Уесли Кларк е член на борда на фондацията “Център за глобален диалог и сътрудничество”, основана от Петър Стоянов. Основен спонсор на нейната годишна среща в края на 2013 г. във Виена е КТБ”. Толкова гадно, толкова омерзително – всички ли в България се продават по този делничен, битов, ужасяващо циничен начин?”

Е, не всички. Някои няма кой да ги купи…

Патриархът преборил грипа с молитви, научаваме от „Новинар”, който пък научил от друго място. Негово Светейшество се заразил в началото на новата година, но вирусът не бил от най-тежките и той успял да го изкара сравнително леко… „Дядо Неофит се излекувал най-вече с молитви и билкови чайове с мед и лимон, доверяват духовници.”

Може и молитвите да са помогнали. Със сигурност не са навредили. Прави впечатление, че дядо поп се е разболял в началото на годината а е оздравял в края на януари. Което ме кара да мисля, че грипът без молитви минава за две седмици, с молитви – за три.

Тия в „Новинар” съвсем са изкукали, откакто ги купи Пеевски. Слушайте сега какво написали: „Масовото подслушване на цялата нация от спецслужбите стресна сериозно и малкото останали наркобосове…”

И малкото останали… Вероятно е минал някакъв мор по наркобосовете и ние не сме разбрали.

„Пропуск в закона спести данък за лотарии и бинго”, съобщава „Стандарт”. Невинно недоглеждане в новоприетия Закон за хазарта освобождавал бинго залите, организаторите на томболи и лотарийни игри от специфичния данък върху хазарта у нас. Те ще плащат само корпоративен данък от 10% върху печалбата, но не и налога от 15% върху всички събрани залози.

Като имаме предвид, че Законът за хазарта се подготви под ръководството на големия финансист Йордан Цонев – Ментата, ние изобщо не смятаме, че е пропуск.

Четвъртък, 30 януари

Таня Дончева разправя отзарана по Битивито за Барека: „Цинична, глупава и дебелокожа работа. Хората на улицата го псуват, псуват и олигарсите зад гърба му Делян Пеевски и Цветан Василев, псуват и банката им КТБ – Бареков тръгнал партия да прави, което говори за голяма тъпотия… Тази наглост е типична за задкулисието, но няма да доведе за тях до добър край…”

Псуват хората, верно е. И тях псуват, и банката им. На тях не знам как им се отразява псуването, но на банката ѝ се размножават парите от тая работа. „Стандарт” съобщава, че през 2013 г. печалбата й нараснала с 26% и достигнала 71,2 млн. лв. За една година активите ѝ са се увеличили с 19,6% и са станали 6,74 млрд. лв. А през 2012 г., когато на власт беше правителството на ГЕРБ, активите на КТБ отбелязаха ръст от невероятните 49,8% спрямо 2011 г.

Така че гражданите могат да си псуват спокойно, няма опасност от банкова криза.

Десницата в Европейския парламент поиска пълно разследване на проекта на Моника Станишева "Как разбираме ЕП". От ЕНП яко са напънали шефа на ЕП Мартин Шулц, който е кандидат на евролевицата за председател на ЕК. Говорителката на групата на ЕНП в Комисията по бюджетен контрол Ингеборг Гресле вика: "Когато служители на ЕП под ръководството на социалистическия председател Мартин Шулц сключват договор за 60 000 евро със съпругата на председателя на ПЕС - това мирише на политическо фаворизиране.”

Мирише глупости! Станишев каза пред „Сега”: „Айде, не ме разсмивайте…"

Оня ден Станишко нещо набързо го привикаха в Брюксел. А вчера Моника обяви, че се отказва от проекта и ще върне получения аванс от 29 679 евро.
Дето викало Айшето, не е въпросът да го ‘зваждаш…

На това му се казва гегезе (ГГЗ - гъз глава затрива). От алчност за едни пикливи 60 хил. евро ще задраска европейската кариера на мъжа си. Мъж по документи, де… На негово място… Но не съм на негово място…

Да пази Господ от алчна и глупава жена…

Учени от Лос Анджелис анализирали еволюцията на хомо сапиенс и направили прогноза как ще изглежда след 2000 години. Общо взето няма да изглежда добре… Щял да бъде плешив, косата щяла да изчезне напълно заради радиацията и глобалното затопляне. Щял да е и без зъби, без обоняние. Езикът постепенно щял да закърнее, защото телепатията ще стане основно средство за комуникация.

 
Хомо сапиенс след 1000 години според английския вестник „Сън”

Спомням си, че преди години четох прогнозата на един професор от Института по биофизика към руската БАН, който разказваше как ще изглежда човек след 100 години. И според него хората ще са плешиви и с голяма глава. Пръсти на ръцете ще са по-малко (средният щял да рудиментира), а на краката без хич. Устата щяла да намалее, а при жените и изцяло да изчезне.

Това последното е точката на логическото грехопадение и в двете теории. Ако нещо не мога да повярвам, то е жена без уста. Без всичко друго може да остане, но без уста никога. Най-малкото, нали за да ѝ зарасте устата, тя трябва да я затвори за известно време?!

Добре де, а при телепатията ще може ли да се крещи! В смисъл някой те ядоса и ти му теглиш една с олабен потенциалометър… Не знам, но ми се струва, че ако не може да се вика, ако не може да се крещи, българите ще откажат да преминат на тази система на общуване. Така мисля.

Петък, 31 януари

На 31 януари е условно казано рождения ден на руската водка. На тази дата през 1865 г. Дмитрий Менделеев защитава знаменитата си докторска дисертация „За съединението на спирта с водата.” Догодина ще има юбилей – 150 години руска „научна” водка. Щото по всяка вероятност и преди Менделев се е пиело водка, но ненаучно. Той установил по емпиричен път, че най-добрата пропорция е от 40 градуса. При 41 или 39 физиологичното въздействие на водката върху организма рязко се влошава. Представям си колко водка е изпил, за да стигне до тия научни изводи. Пак по емпиричен път Менделеев установил, че като смесиш 500 грама вода и 500 грама спирт, се получава 941 грама водка. Тоест, чисто нов елемент.

Дмитрий Иванович Менделеев

В днешно време се появиха най-различни водки, с различен градус. Разправяли са ми, че имало една водка “Буратино” - една чаша и си дърво...
Някои статистики показват, че у нас се пие повече водка, отколкото ракия. Така че и на нас ни е празник...

Новият шеф на Лозаро-винарска камара Радослав Радев вика: "В момента на българския пазар приблизително е изравнено предлагането на бели и червени вина. Консумацията на бели вина се увеличава и до 2-3 години ще изпревари тази на червените. А това директно означава, че българинът е готов да плаща повече за бяло вино, което по принцип е с по-висока цена от червеното…"

По-скъпо се продава, а като производство е по-евтино…

Според Радев причината била в промяната на храненето. „Нараства консумацията на по-леки храни и това води със себе си и до търсенето на по-леки вина…" Много риба се яде напоследък. Главно сьомга и сьомгова пъстърва. Пенсиите много налитат на ципура, лаврак и особено на треската, че е постна.
Другата причина е, че химията навлиза все по-дълбоко в живота ни и няма как винопроизводството да прави изключение. Щото, дайте да не се заблуждаваме, доброто бяло вино е въпрос на добри технолози, не добри лозови масиви. Химия. По-точно алхимия, щото обръща водата в злато…
И накрая една научна новина. Е, полунаучна… „Идеалното време за секс е в събота в 19:47 ч.”, съобщава „Новинар”. След дълги проучвания британски учени успели да определят, че това е най-предпочитаното време за секс на Мрачния Албион.

Между другото, сега се сещам, че британците установиха също, че “Болеро” на Равел било най-подходящата музика при правене на секс. Но се появява един малък проблем. В заглавието началният час е споменат като 19:47, а в текста е 19:37. Та не знам какво да ви кажа. 10 минути не могат да са решаващи, обаче знае ли човек…

Ще проверя и ще ви кажа точния час. Дотогава карайте както си знаете – когато, където, с който… така, де, ще им чака некой да стане събота…

To be continued...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!