Светлият образ на атентатора Октай

Евгений Дайнов Последна промяна на 23 януари 2013 в 15:16 10296 47

Евгений Дайнов. Снимка: Сергей Антонов
Евгений Дайнов. Снимка: Сергей Антонов

 

Паническата реакция на държавния елит след покушението срещу Ахмед Доган ни казва някои много важни неща, които трябва да знаем, за да оценим, в каква държава живеем.

Първото важно нещо е, че държавниците лъжат, преди дори да мислят – просто ей-така, защото е по-лесно. Пример е шефът на НСО, чиято служба така драматично се издъни с охраната на форума на ДПС. Според въпросния пишман-генерал, неговите хора били реагирали адекватно – именно те се хвърлили върху атентатора Октай. Което, разбира се, не е верно. Делегати от ДПС, начело с Карадайъ, свалиха Октай на земята. И това се вижда от всички кадри на събитието. Колко трябва да си безпомощен – или нагъл – за да излъжеш за нещо, което всички могат да видят, че не е така?

Щом правят това в този абсолютно очевиден за всички случай, за какво ли ни лъжат всеки ден, час и минута, когато не можем толкова лесно да проверим истината?

Второто важно нещо е свързано с идиотската теза, развивана от всякакви държавни експерти, начело с Цветанов, че халостни патрони, изстреляни в човешко слепоочие, не убиват.

Тези хора очевидно или са скатали военната служба, или са я прекарали по щабове. За разлика от тях аз съм карал служба от 27 месеца, от които 21 бях помощник-взводен и после – взводен командир. Изстрелял съм десетки хиляди заряда от всичко, освен от танково или артилерийско оръдие; и до днес съм бая глух с лявото ухо. Платил съм цената, за да знам следното: всяка цев убива – независимо, с какво е заредена – ако ти е опряна в слепоочието в момента на изстрел.

Аз знам, но никой от елита – вкл. министъра на вътрешните работи – не знае. Дори след като Сашо Диков ги направи за смях, като демонстрира пробивната сила на халосния патрон върху пилешки бут – пак отричат. Пелтечат нещо за 75-килограмови прасета и овце...

За мен е очевидно следното. Още от казармата всички сегашни държавници са били скатавки. Имитирали са дейност, вместо да я вършат – от самото начало на съзнателния си живот. След като скатаваш в продължение на 20-30 години, ти просто не знаеш, как се върши каквото и да е. Нямаш навика, нито – съответните умения.

И днес, управлявайки държавата, пак имитират, вместо да действат. Оттук извира цялата им смехотворна некомпетентност, всичките им калинки с фалшиви дипломи, епопеите покрай крадливи съдии, шмекеруващи прокурори и алчни Бойкови приятели – монополисти.

Третото важно нещо е производно от първите две: лъжат + имитират дейност = вместо факти ни пробутват идеологически схеми.

Тук визирам най-вече милиционерските активисти от Института по психология на МВР, които заливаха медиите със своите дълбокомъдрия в продължение на едно денонощие. Забележете: вместо следствени органи да ни информират за хода на разследването, появиха се пишман-психолози (не са истински, защото и те са от скатавките), които ни описаха светлия образ на атентатора Октай. Бил високоинтелигентен, патриотично настроен, възмутен от поведението на Ахмед Доган и ДПС. Опитвайки се на два пъти да застреля човешко същество, просто бил изразявал активна гражданска позиция.

И в квартирата му били намерили българското (т.е. не турското) знаме и знамето на ЕС. Всеки момент очаквам да намерят и препис на „История славянобългарска”, за да му дадат медал...

Някъде дълбоко скрита в тази каша остана елементарният следствен факт, че пред прокуратурата – не пред психолог или адвокат – въпросният патриот е казал: „Исках да убия Ахмед Доган”...

Представете си последствията от този цирк. Хващат утре някакъв с пищов да обира банка, а той: „Просто изразявах гражданското си възмущение от банкерите”. Или: тръгвате на протест и милицията ви преджобва за огнестрелно оръжие – защото вече е установено, че гражданските активисти са поклонници на пистолетите...

Всичко е схема и шменти-капели, както казва премиерът. Ако у нас имаше поне спомен от държава и закони, шефът на НСО трябваше отдавна да е уволнен, Цветанов – подал оставка, а „психолозите” от МВР – следствени по досъдебно производство. Нищо подобно не се случва. Защо?

Качете се към началото на текста, прочетете го отново и ще разберете – защо...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.04 2013 в 23:36

А бе какви халостни патрони, какви пилета? Пистолета не даде изстрел, беше БЕЗ пълнител поне в момента в който камерата го показа на пода.Не може да има здравомислещ човек който смята че този цирк е целял убийството на Доган !!!
Господин Дайнов, ако вие искате да убиете някой, бихте ли се съгласил да го направите с турски газов пистолет с халостни патрони ?
Защото аз по скоро бих направил някаква самоделка от колкото да ползвам това!

04.04 2013 в 13:36

това беше инсценировка на анти-конституционната партия дпс като от турски сериал.само се чудя защо има хора който им вярват.а октай ако беше убил доган,би трябвало да бъде награден с орден

04.04 2013 в 12:23

Ако пишман атентаторът беше посегнал на гербаджийски големец, щеше да е мъртъв!

29.01 2013 в 11:48

Абе Евгений, абе Дайнов, отъде си сигурен, че това: "Според въпросния пишман-генерал, неговите хора били реагирали адекватно – именно те се хвърлили върху атентатора Октай. Което, разбира се, не е верно. Делегати от ДПС, начело с Карадайъ, свалиха Октай на земята..." не е вярно?
Аз си мисля, че има голяма вероятност голяма част от партийните активисти (в случайя на ДПС, но не само техните) са полицейски агенти и слушалки?

28.01 2013 в 11:07

В България мирише – на политическа нечистоплътност!

Атентатът срещу дългогодишно признатия лидер на мюсюлманите в България Ахмед Доган и жалките опити на държавната власт да омаловажи и дори героизира образа на атентатора чрез включване на машината на медийната истерия, чрез ангажирането в нея на най-известните адвокати, (като например адвокат Венелин Марковски в тв предаването „Насреща“ на ТВ7), които адвокати да защитят и оневинят атентатора, като едновременно с това хвърлят обвинения срещу хората, които го обезвредиха; цялата тази поредна политическа акция на държавната власт по правилата на социалния инженеринг и грубото манипулиране на общественото мнение чрез подмяна на чисто човешките ценности за справедливост и право на защита от въоръжена агресия, заливат Родината ни с помията на предизвикваната омраза и религиозна и етническа нетърпимост. Смрадта ни залива от тв екрани, медии и интернет форуми и социални мрежи!
http://aliya.blog.bg/politika/2013/01/27/neoosmanizmyt-na-bylgarskoto-pravitelstvo.1046726

27.01 2013 в 12:53

До бастун :

Не си съвсем прав .
По времето , когато службата можеше да е 27 месеца ( 24 плюс 3 месеца задръжка) , да станеш командир на взвод , действително трябваше да си завършил ШЗО . При това за да станеш старшина - школник , службата в Школата беше ЕДНА година ( с изключение на ШПЗО , но там е друга бира).
Обаче : другаря Дайнов твърди , че 21 месеца от 27 общо е бил ПКВ и КВ. Следователно като новобранец, на 6 месеца служба е станал ПКВ(?!). Да , ма на 6 месеца в школата можеше да си само мл. сержант и командир на отделение . Освен това там ПКВ-та задължително бяха старшини - школници , останали от предната година .

То вярно , че у наш`то село ядем доматите с колците , ама нека погледнем и нещо друго :

Понеже Е. Дайнов е публична личност , биографията му е публикувана ( макар и накратко) в Уикипедия . Та там чета , че на 18 години когато обикновено средностатистическия български младеж постъпваше в "редовете на въоръжените сили " за отбиване на военната си повинност , другаря Дайнов вместо за направи това е заминал да се обучава в Оксфорд , така както разбирам от написаното - поне до `84-та. После преподавател ит.н. , та кога е сколасал да служи 27 месеца не е ясно .
Друг е въпроса КОЙ през ония години можеше вместо да влезе в казармата , просто да замине да учи зад Железната завеса . Враг на Партията нямаше как .

Да видим и нещо друго : Човека е стрелял до припадък с квото му падне, с изключение на оръдия . Следователно : щом не е бил ни артилерист , ни танкист , другите подразделения в които това можеше да се случи бяха ....в пехотата ( съгласно специфичния изказ на Стефан) . Правилния термин е мотострелково подразделение , а съгласно войнишкия жаргон , това си беше живата кашимерия . Та остава др. Дайнов да е бил кашик.
Само че и в кашимерията не се пуцаше навсякъде на поразия . Та допускам , че ( понеже не е бил скатавка ) ще да е служил я в "черния полк" в Хасково , я в "Бермудския триъгълник " ( Грудово - Елхово - Звездец) . То там пращаха "неблагонадеждните" , та може да му придадем и дисидентски оттенък . От там и "сините " му идеали след преврата на `10-ти.
При толкова стрелба не разбрах само дали е стрелял с газов пистолет , за да твърди горните работи . Аз лично нито съм виждал , нито съм чул в ония години да са раздавали газови пищови на взводните командири.
С неговите мисли обаче олеква и още повече , давайки за аргумент жалкия експеримент на Сашо Диков . Тоя последния със сигурност е бил скатавка , щото едно време караше ски в "Славия" , та като спортист едва ли е държал пушка в ръцете си . Същия е и едно журналистическо недоразумение и си е жива мъка да го слуша човек , но случайно му гледах предаването с пилешкото бутче . От неговите уста чух след бла...бла... , че ( перифразирам ) " ....следователно ъъъъ... с този ааа... ъъъъ КУРШУМ , от упор може да разкъса не само пилешко бутче" . Ясно е че не прави разлика между куршум и патрон за газов пистолет , ама с това че другаря Дайнов го ползва за "доказателствен материал" ....
.....действително някой става за смях .

Между другото , прочетох статията от любопитство , но сигурно заради ниската ми природна интелигентност , така и не разбрах какво се цели с нея . Но това не е и съществено.

26.01 2013 в 21:28

Дайнов помощник взводен командир значи запасен офицер(шзо)
кои ги пращаха в ШЗО?
синчета на благоверни партийци
много ти личи червената боичка избива ти отвътре
и да не беше писал че си бил взводен командира пак щях да те угадя
комунстчетата ги надушвам безпогрешно

26.01 2013 в 02:24

Боже, колко мъка има по тая земя

25.01 2013 в 20:31

Според мен това е инсценировка.Този опит беше нещо като подготовка за истинския който предстои.Някой задавал ли си е въпроса защо пълнителя на пищова падна на пода по време на краткото боричкане.Ако сте гледали експеримента ,който показаха по тв 7 с това пущкало ще видите ,че за да не може да произведе изстрел пълнителя не е бил вкаран докрай.Второто нещо което ме впечатлява,че този Октай е спортист-боксьор,човек който е добре трениран да владее емоциите си.Ако искаше да го убие можеше да си сложи железния бокс и да го нацели в слепоочието.Преди това имаше една изтървана фраза от Доган "очаквайте големи изненади" и от Октай "карат ме да върша неща против волята ми".