Евгений Дайнов: Борисов се превърна в простак от екваториална Африка

Елица Мартинова 16 януари 2013 в 15:25 13365 81

Евгений Дайнов Снимка: Сергей Антонов
Евгений Дайнов Снимка: Сергей Антонов

„Така да говори премиер може само някой в екваториална Африка, евентуално, но не и в Европа. Това е неговото простонародно говорене, което вече премина в простащина и няма да му бъде простено“, заяви за БГНЕС политологът Евгений Дайнов.

Коментарът му бе по повод изказването на Борисов за служителката на ВМЗ-Сопот, която преди празниците изпрати на премиера вечерята си – филия хляб и глава лук.

„На госпожата, която ми пращаше лук, всичките и пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам златни пръстени“, коментира символичния протест на работничката Борисов.

„Хората страдат по негова вина, защото в крайна сметка той е собственик на държавно предприятие и нищо не е направил“, коментира още по случая Дайнов.

Премиерът Борисов изказа мнението си във вторник, след като в понеделник сделката за покупка на ВМЗ Сопот пропадна, защото единственият кандидат-купувач даде невалидно предложение.

Заедно със забележката към разочарованата служителка, Борисов обяви, че в предприятието предстоят съкращения.

„Разпоредил съм на Делян Добрев и Тотю Младенов да отиват и 700-800 човека да бъдат съкратени и да минат по програмата на социалното министерство за заетост“, обяви министър-председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!