Лични карти ли? "Нашите" момчета са гладни и трябва да бъдат нахранени

Последна промяна на 02 февруари 2016 в 16:55 42497 35

Предупрежденията започват да се сбъдват. За сметка на гражданите, както обикновено се случва.

В края на миналата година в сериозните медии проблеснаха три предупреждения:

*от икономисти – че тази година еврофондове няма да има, тъй като предходният планов период е свършил, а новият не е започнал;

*от политолози – че през тази година властта ще се почувства напълно отвързана от гражданите и, оставена без евросредства за присвояване, ще започне да гълта порции от републиканския бюджет;

*от мен лично – че дебелите орки, които ни управляват, са се приготвили да крадат повече неща, отколкото има в наличност – и следователно, ще ни дерат, както и отомански владетел, пардон, не ни е драл.

Всичко това започва да се случва пред очите ни.

Никой обаче не предупреди, че управляващите ни орки са направили скок в разделителната си способност. Те по-малко от половин милиард просто не могат да забележат.

Припомням. Веднага след местните избори се разбра, че в калабалъка правителството е дало половин милиард на („фирми свързвани с”) Пеевски – да бил строил магистрала "Хемус". А от оня ден инак прилично изглеждащи журналисти ни информират, че МВР – онова, същото, дето няма пари за обуща на патрулните – е заделило половин милиард, за да ни прави нови лични карти.

Половин милиард тук – половин милиард там. За допълнителните добиви от поскъпналите винетки и дума няма да отварям. И това, драги читатели, е само началото. От годината е изминала едва 1/12 част...

Къде отидоха времената, когато един зам.-министър смяташе за норма подкуп от 5-6 000 лева? Днес се мисли с мащабите на 500-600 милиона!

„Нашите” момчета са гладни и трябва да бъдат нахранени. Да позная ли отсега КОЙ ще строи сградата, в която ще живее чутовният нов софтуер за нашите бъдещи лични карти?

Между другото, тия дни всички мои приятели програмисти изпопадаха от изумление. Никой от тях, оказва се, не беше чувал за програма, която: а/ да струва половин милиард и б/ за която е необходимо да се строи нов сграден фонд. Компютрите, наистина, едно време живееха в огромни сгради, правени специално за тях. Докъм 1960-та година беше така...

Пробутват ни, пардон, шменти-капели, с нашите пари – а всичко живо обсъжда как в новите лични карти щяло да има биометрични, разбирате ли, данни. Същата песен ни я пееха преди 6 години, когато същите момчета пак бяха поогладнели, та им трябваше да поусвоят някой лев.

Ние вече шеста година имаме карти с биометрични данни в тях!

Добре. Средният жител може и да е забравил, че преди 6 години му взеха едни милиони, та да му дадат лична карта с биометрични данни. Но нали затова имаме журналисти – те да помнят, дебнат, издирват и разследват вместо нас? Къде ги? Защо повтарят пропагандата на управляващите орки като оня папагал, дето впечатлява децата в един от капаните на плаж Бутамята?

Нямало да бъде, папагалят журналистите, задължително да си сменяме личните карти в момента, в който приказният нов софтуер започне да бълва нулите и единиците от красивата си нова сграда. Можело да изчакаме, докато ни свършат сегашните (биометрични) карти, та чак тогава да се снабдим с новите биометрични карти.

Един вид – властта е ларж към нас. Веднъж като ни е взела половин милиард за новите карти, после нямало веднага да напъва да ни взема по 200 лв. на калпак пак за тях.

Няма. Този път се запъвам срещу орките и казвам, както ни посъветва съдията: „Стига вече толкова!” Няма да си търся нова лична карта, когато сегашната ми изтече. Няма да легитимирам този цирк, в който клоуните грабят публиката, а тя кротува, приспивана от журналисти, играещи ролята на конферансиета.

Хайде да ви видим, като сте толкова грозни и дебели, колко всъщност сте страшни.

В закона е записано следното:

Чл. 34. (1) Паспортът е документ за преминаване на държавната граница на Република България и за пребиваване извън страната.

(2) Паспортът е основен идентификационен документ за самоличност на българските граждани и на територията на Република България.

Няма, както призоваваше едно време Солженицин, да участвам в злото. Ще карам само на паспорт, като едно време.

Само че, докато ми изтече личната карта, остават цели 4 години. Какви още милиарди са замислили тия да ми източат дотогава?

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.03 2016 в 01:46

Пичове , няма с какво да четат чиповете на кучетата , а ще четат биометрични данни на личните карти на всички хора в държавата ? дрън дрън че пляс. Но другаря Дайнов е прав , това се случва като цяло.

04.02 2016 в 23:23

Хехехе, каймакът на еврогейско-педероатлантическата "интелигенция" коментира подобна ВЪЗВИШЕНА ТЕМАТИКА - издаването на нови лични карти, нови талони и нови регистрационни номера за МПС.

И после обаче не се чудете ЩО СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ.

Как да не съм омерзен?

04.02 2016 в 19:57

а бе, вие познавате ли парите ,бе? грамотни ли сте?! кво са 200 .00 лева?!малее аз като ги писах сбърках а вие ще ми искате 200 за нещо което ако повредя ще ме глобите защото било държавно,е направете ми го за ваша сметка

04.02 2016 в 14:59

Ще правят цяла фабрика за лични карти. Сигурно са се споразумели да правят личните карти и на Китай.

04.02 2016 в 12:58

Влизам в този сайт основно за да чета Дайнов. Главно заради странното съвпадение на позициите ми с него по някои въпроси. Прав е за предупрежденията - предупредихме ги, че към края на тази година властта ще остане в безтегловност, демек в безпаричие и без обществена подкрепа. Но въпроса е, какво следва след това? Ето на този въпрос бих искал г-н Дайнов да отговори. Моята теория е, че ще има нов опит за маньовъра "тактическо отстъпление в пълен боен ред" - сдаваме (формално) властта, за да се върнем след половин година на бял кон като спасители.

04.02 2016 в 12:43

600 млн. = 6 нови изтребителя Грипен = 4-5 нови изтребителя Юрофайтър Тайфун или Ф18 Хорнет = 7-8 реновирани Ф16. А иначе викаме НАТО да ни пазят небето.

03.02 2016 в 18:04

Инересно как ли я карат тези във Великобритания, където въобще нямат лични карти?

03.02 2016 в 16:50

Тоя посерко Дайнов винаги се прави на много оригинален но е един обикновен манипулатор.

03.02 2016 в 14:17

След личните карти следват табелите на колите, нови талони и т.н.

03.02 2016 в 13:11

Сега чакаме и да видим как Майкрософт-България ще поиска седем-осемцифрена сума за съдържание на електронните учебници и учебен софтуер, докато Гугъл може да предостави всичко почти безплатно..;) Тия рокади в МОН не са случайни....