Дайнов: Камбанката „звънна“ още със съставянето на правителството

OFFNews 15 декември 2015 в 08:29 6239 12

Дайнов: Камбанката „звънна“ още със съставянето на правителството

Снимка БГНЕС, архив

Всякакви политически формации в момента искат да изглеждат по-реформатори от Реформаторите. Това са операции по ограничаване на щетите, да изглежда че не тези, които провалиха нещата, провалиха нещата. Това каза в интервю за БНР политологът Евгений Дайнов. Той коментира твърдението на премиера Бойко Борисов, че напусналия правителството правосъден министър Христо Иванов всъщност бил от квотата на ГЕРБ. 

Камбанката „звънна“ още със съставянето на правителството, отбеляза политологът по повод призивите за стабилност, които звучат около предстоящото решение на Реформаторския блок дали да остане в управлението след оттеглянето на министъра на правосъдието.

"Сега в лодката на стабилността се накачулват още хора и тя изглежда все по-нестабилна", отбеляза той.

Дайнов определи оставането на Реформаторския блок във властта "политическо самоубийство" и подчерта, че не разбира защо Реформаторите жертват политическото си бъдеще.

"Жилото е извадено, легитимността я няма никаква, реформи няма да станат никакви", каза още политологът.

Евгений Дайнов отбеляза, че сме в началото на кампания, но тя не е президентска, а парламентарна.

Според него Бойко Борисов е успял да се скара едновременно с две много важни части на българското общество - с по-просветената и проевропейски ориентираната и с голяма част от не толкова образованите хора заради винетките, данък „градина“, ракията и казаните, а това по думите му мирише на предсрочни избори.

Дайнов каза още, че ако Борисов контролира всички процеси, най-вероятно ще се стигне до парламентарни и президентски избори по едно и също време, но ако изпусне контрола – избори може да има и по-рано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews