Започва WebReport – конкурсът, който отново търси чистата журналистика

OFFNews 09 февруари 2023 в 10:05 1975 0

Снимка WebReport

Кои са журналистите, които успяха да приковат общественото внимание с важни за хората теми? Кои истории оставиха следа отвъд ежедневните медийни информации?

От 7 февруари Dir.bg започна да търси отговорите на тези въпроси в конкурса за чиста журналистика WebReport заедно с едни от най-ярките професионалисти в медийните среди. За шеста поредна година най-големият български интернет портал дава трибуна на най-добрите материали в българското уеб-пространство.

Сайтът webreport.bg вече събира предложенията за най-добър материал в различните категории – Общество, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт, Истински истории. Специални награди ще бъдат връчени и за най-впечатляващите Фото и Видео репортаж, както и в категорията „Млад автор“. На церемонията по връчването на наградите ще бъдат обявени и специалните награди за журналистическо майсторство на журито.

Създадохме традиция в конкуренцията между авторите от различни медии, които дават добрия пример в родното онлайн пространство. В информационната ситуация, в която живеем тези примери заслужават нашето внимание още поне един път, защото чистата журналистика трябва да бъде подкрепяна и адмирирана“, посочват организаторите на WebReport.

Основната цел на конкурса е да покаже, че създаването на качествено съдържание от българските медии е възможно и трябва да се превърне в приоритет на средата. В името на тази кауза Dir.bg за поредна година обединява големи и малки, национални и регионални медии.

Тази година най-големият български интернет портал отбелязва впечатляващите 25 години присъствие в уеб-пространството, а финалът на WebReport ще има специално място в събитията за честването на юбилея.

Технологиите напредват скоростно. Много неща се промениха в медиите през последните 25 години. Днес със сигурност имаме повече и по-бързо достигаща до хората информация. Но някои неща трябва да останат и си остават все същите – стремежът ни към истината, фактите, информирането в полза на обществото или иначе казано – стремежът ни към чистата журналистика“, казва оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков.

Конкурсът WebReport вече е отворен за всички автори, които биха искали да поставят материалите си още веднъж на дневен ред и да бъдат оценени от компетентното жури от журналисти от конкурентни медии и изявени професионалисти в сферата на комуникациите.

WebReport се провежда с официалната подкрепа на Съюза на българските журналисти.

Медийни партньори са OFFNews.bg, БТА, БНТ, БНР, bTV Media Group, списание "Мениджър", телевизия ММ и агенция "БулФото".

Какви са условията и наградите и как да кандидатствате - вижте на Web Report - Конкурс за чиста журналистика на Dir.bg.

Изисквания и допълнителна информация:

• Конкурсът е отворен за участие в периода 7 февруари - 21 април 2023 г.

• Одобрените за участие журналистически материали ще бъдат публикувани категория "Участници" в сайта на конкурса, където може да бъде намерена и пълната информация за него, изискванията към материалите и какво още е необходимо, за да кандидатствате.

• Подробности можете да намерите и във Facebook страницата на Web Report тук.

• За да бъдат одобрени материалите за участие в Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.

• Важно изискване е материалът да е публикуван в периода 07.02.2022 - 21.04.2023 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови