Кандидатствайте за втория майсторски клас по драматургия на "Ню Бояна"

OFFNews 08 февруари 2016 в 15:01 8566 0

"Ню Бояна" обяви началото на кандидатстването за втория майсторски клас по драматургия във филмовото си училище.

Курсът започва на 29 февруари и ще продължи до 21 април. Почти два месеца бъдещите сценаристи ще усвояват ключовите моменти от създаването на добър текст, като същевременно работят по историята, която са решили да разкажат във филмов сценарий.

Часовете на обучение ще са гъвкави, така че да са удобни и за хората, които работят или учат. Лекциите ще се провеждат в три дни от седмицата – понеделник, сряда и петък, като другите два ще са предоставени за самостоятелна работа върху сценарния проект, с постоянна насока и съвети от ментора - награждавания американски сценарист и продуцент Голан Рамраз.

Всички, които имат желание да се включат в курса, могат да изпратят автобиография и кратко писмо на английски език, с отговор на въпроса защо искат да бъдат част от вълнуващото преживяване. Мейлът за изпращане на документите е: [email protected], а допълнителна информация за курса има на сайта на "Ню Бояна".

Голан Рамраз.

„Потенциалът, който открих в България, е невероятен – не само заради това какво има тук, в студиото, но и хората. Беше удоволствие да се запозная и работя с всички вас. Изживяването беше много образователно и за самия мен. Знам, че звучи странно, но е факт, че всеки път когато преподавам, научавам нещо ново“, заяви Голан Рамраз по време на награждаването миналата година.

Тогавашният победил бе 24-годишната Александрина Козовска от Велико Търново, чийто сценарий бе филмиран от студиото.

„Много съм развълнувана. Още не мога да повярвам. Не очаквах изобщо. Преди шест седмици, когато започнах този курс, не бях виждала как изглежда сценарий. Но това, което Голан ни говореше, по осем часа на ден, ме накара да мисля по съвсем различен начин, вдъхнови ме. Преживях безброй безсънни нощи, но си заслужаваше. Исках да докажа на себе си, че мога да направя нещо, което си заслужава да бъде видяно. Може би дълбоко в себе си съм искала да направя послание, което да достигне до повече хора", коментира пред OFFNews Александрина по време на награждаването тогава.

Филмовото училище на "Ню Бояна" отвори врати в началото на 2015-та година и може да се похвали с отличен успех. Над 100 студенти, предимно от България, се обучаваха в практически умения за работа в киноиндустрията. И миналата година училището започна с курс по драматургия. Завършилите участници работиха по своите сценарии за пълнометражни проекти и успяха да вникнат в правилата за писане на завладяващи истории. След края на курса международно жури избра един от сценариите, който бе заснет от студентите в следващия етап на училището и в момента се финализира в пост-продукция.

Вълнуващи изненади очакват бъдещите курсанти в Киноцентъра. Сред тях са интересни срещи с водещи професионалисти от световната кино индустрия, възможност за важни контакти с продуценти и режисьори, както и незаменим шанс да надникнат зад кулисите на кино магията, която се случва в най-голямото филмово студио в Източна Европа.

Видео от училището през миналата година:


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови