Quantcast

Канят Мел Гибсън да снима филм за цар Калоян у нас

OFFNews Последна промяна на 27 януари 2016 в 21:31 7497 9

Холивудски сценаристи работят по филми за цар Калоян и цар Борис Трети. Двата филма ще бъдат снимани в България основно с български актьори. 

Филмът за цар Калоян ще разказва за възкачването му на трона и за обявяването му от папа Инокентий Трети за крал на българи и власи. 

За режисьор на филма ще бъде поканен Мел Гибсън, обясниха от “Ню Бояна филм”. 

Филмът за цар Борис Трети е с работно заглавие "Сърцето на царя". 

Това е интересен период от историята, а темата не е разказвана досега така на голям екран. Филмът ще проследи как цар Борис Трети и останалите хора около него стигат до решението да спасят българските евреи, директорът на "Ню Бояна филм" Ярив Лърнър, цитиран от bTV. 

През следващите месеци у нас за снимки пристигнат звездите Джейсън Стейтъм, Джесика Алба, Райън Рейнълдс и Гари Олдман.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.02 2016 в 09:17


Много трябва да се внимава за да не ни създаде както обикновено лош имидж пред света.
Какво имам в предвид ли ? Ами следното:
Тъй като англосаксонците от америките и островите са боси по история, за кръстоносните походи знаят само, че са организирани от християни срещу араби-мюсулмани. И когато видят Цар Калоян да млати кръстоносци, ще решат, че видите ли той явно е мюсулманин и ще умозаключат, че кръстоносните походи са правени от Европа срещу България. Което, много вероятно, е може би търсеният ефект от този уж родолюбив проект.
Призовавам форумниците тук да разпространят истината, а именно, че България е единствена страна в света, която се е сражавала и е победила и арабите-мюсюлмани и кръстоносците-католици. И да се подчертава, че българите са били християни -православни, а кръстоносците християни - католици.
А не да бъдем представени умишлено като араби !!!!!

28.01 2016 в 16:44

Колкото и да е отхвърлен в Холивуд напоследък, Гибсън няма да тръгне да снима такова нещо. С тоя сценарист и с тоя копродуцент (Дарина Павлова) това ще е някакво изчадие тип Дякон Левски. Или, хайде, по-скоро нискобюджетно подобие на Игра на тронове. Гибсън трябва да е луд да се захване с това. А той не е, доколкото знам.

28.01 2016 в 12:33

Американците в Бояна си правят пиар за да успеят да пробутат най-сетне данъчни облекчения за чуждите кинопродукции у нас - тоест за самите тях. Не им се връзвайте. Зад македонския филм за техните депортирани евреи също стоеше американски продуцент. Въобще на наш балкански гръб ще си печелят парите, а ние ще се караме помежду си кой кого спасил или не спасил.

28.01 2016 в 06:10

Мел Гибсън и филм за спасението на българските евреи - това ще е жесток удар срещу македоноидите и просръбската им антибългарска политика!

28.01 2016 в 00:42

Да си помислят десет пъти, преди да канят точно Мел Гибсън. "Смело сърце", "Страстите Христови" и особено "Апокалипто" бяха посрещнати с толкова критики именно за изкривяване на историческата основа, че да не се наложи филмът/филмите му по българската история да бъдат отказани за разпространение в страната lol.

27.01 2016 в 23:41

Ама да не стане като филма за Левски.

27.01 2016 в 23:27


МНОООООГО от нашите, бих казал, откакто насоли чифутите го...обичам;)

А кой ще играе ролята на ...великия...непобедимия...Балдуин...“подмолно и съвсем случайно “ направен на пух и прах и заточен в.......Балдуиновата кула...как ли е преиначена сега Историята от дебилното миництърчи.....само ще вметна, че скоро четох една идиотщина на пореден грантаджия....значи “Калоян е победил Балдуин само и единствено с помоща на куманите“....тук повърнах от възмущение и се ОМЕРЗИХ безкрайно...сиреч не я дочетох.......

27.01 2016 в 23:26

Стига с тия евреи.Битка да има !

27.01 2016 в 22:09

Тоя е от наш'те.