Хриси от ''Гласът на България'' откри сезона с емоционален концерт

Искра Ангелова 29 септември 2023 в 10:12 1489 0

Humanity, корица

Снимка Humanity, корица

Humanity, корица

В социалните мрежи младата и талантлива композиторка и певица Хриси, която изгря с участието си в "Гласът на България", написа:

"Трудно ми е да опиша с думи емоциите от концерта, но ще опитам. Беше вълшебно!

Всеки път, когато Ангел Дюлгеров, Росен Ватев и Пламен Денчев засвирят интрото на "Still Green", с което започват нашите концерти, се чувствам все едно политам много нависоко - отвъд всички ограничения. Излизам на сцената. Виждам вас. Чувам ви. Чувствам ви. Това е всичко, за което съм мечтала и което искам да ми се случи отново и отново.

Благодаря на Ангел Дюлгеров, че проправи път на моята музика към всички вас и застана до мен като музикален продуцент. Албумът HUMANITY и аранжиментите в него са реалност, която той създаде за мен. Щастлива съм, че вече работим по новите ми песни.

Благодаря на прекрасния екип на Kino Cabana за добрата организация. На нашия озвучител Христо Арабаджиев. На Димитър Еленски за репетиционния процес в неговото студио. На моя вокален педагог Искра Милкова. На пеещите ми приятели от HighLight Singing Academy. На дизайнера на сценичния ми костюм Сърджан Кръстевски. На фотографа на събитието Владимир Кадънков, който направи и корицата на HUMANITY. На всички мои приятели, които дойдоха да ме подкрепят. На всички прекрасни хора от SMART CAST, с които се познаваме от снимките на клипа на "Humanity", а и не само. Благодаря много на моето семейство, което е до мен във всичко, което правя.
Прегръщам ви и ви обичам!"

Творческа и продуктивна е тази 2023 година за независимия артист Hrisi. След успешното представяне на дебютния й албум "Humanity" с концерт на живо през април т.г. заедно с музикантите Ангел Дюлгеров, Росен Ватев и Пламен Денчев, 18-годишното момиче продължава да пише песни и да проправя път на новите си творчески идеи.

„Лятото беше наситено с много хубави емоции, музика и вдъхновение. Преди седмица с Ангел Дюлгеров започнахме работа по няколко от новите ми песни, които ще бъдат част от следващия ми албум. Имам щастието той отново да бъде до мен в целия творчески и продукционен процес. Аранжиментите ще бъдат негово дело, което само по себе си е повод да се вълнувам силно“.

Освен с глас и китара, в част от новите песни Hrisi се включва и с пиано. Тя споделя също, че е на път първата й песен на български език.

„Пишейки песните, знаех че искам да са леки като емоция, да бъдат песни, които те пренасят в свят на спокойствие и вътрешен мир“.

С началото на новата учебна година, която е последна за Хриси, стартират и участията й на музикалната сцена. По покана на радио N-JOY на 16 септември между 10 - 13 часа на Голямата поляна в Южния парк в София Hrisi се включи в музикалната програма на ежегодната инициатива „Отново на училище с радио N-JOY“.

На 26 септември пък в Кино Кабана се състоя първият за сезона самостоятелен концерт на Hrisi заедно с музикантите Ангел Дюлгеров (китари), Росен Ватев (ударни) и Пламен Денчев (клавишни).

От първите стъпки в телевизионния ефир на bTV в „Гласът на България“, когато е на 16 години, до появата на първата й песен с видео клип „Still Green”, когато е на 17, Hrisi постави началото на своето присъствие на родната сцена като един от най-младите независими артисти и автори на музиката си певци.

Първият авторски албум в дискографията й е Humanity. Той е достъпен на CD и онлайн във всички дигитални музикални платформи. Включва 9 песни на английски език в широка палитра от стилови разновидности като инди, соул, поп, алтернативен рок. Hrisi го определя като „мисия да говорим на езика на мира, приятелството и любовта.“

Благодарение на силната подкрепа на своя ментор Ангел Дюлгеров, музикален продуцент на дебютния й албум и автор на аранжиментите в него, Hrisi и екипът до нея успяват да реализират 9 авторски песни, от които 3 сингъла с музикални клипове, видео лайв сешън с 4 от песните и първия голям концерт - премиера на музикалния албум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки