Христо Апостолов: Районните кметства трябва да улесняват хората от кварталите, не да ги унижават

OFFNews 29 октомври 2015 в 07:25 3429 0

- Г-н Апостолов, стигнахте до балотаж. Очаквате ли победа в неделя?

- Разбира се, че очаквам победа. Но за кого ще бъде тя, ще решат всички тези, които на 1-ви ноември ще излязат и ще гласуват отново. На балотажа изборът е само един – между мен и досегашния кмет, който управлява вече два мандата.
Но, вижте, преди всичко, искам да благодаря на всеки един, който на 25-ти, с гласа си, направи така, че битката за „Красно село“ да се премести на тепиха на балотажа. Гласовете за мен са доказателство само за едно – че хората от кварталите на район „Красно село“ искат промяна и са готови да се борят за нея. А и официалните данни от ЦИК ясно сочат, че 57 % от гласувалите и за мен, и за другите кандидати не харесват досегашното управление на района ни и търсят алтернатива. Затова, аз ги призовавам да ме подкрепят на следващия тур, за да може да се опитаме, в рамките на следващите четири години, да направим нещо позитивно за всички, които живеем тук.

- Да, стана ясно, че вие имате и лична мотивация да се включите в битката за районен кмет. Все пак сте четвърто поколение красноселчанин. Нека пак да кажем на Вашите избиратели – кои ще бъдат приоритетите Ви, ако бъдете избран? 

- Да, личната ми мотивация беше водеща, да приема номинацията на моите колеги от Реформаторския блок и да се кандидатирам за кмет на район „Красно село“. Вижте, в последните години, районът ни беше превърнат по-скоро в гето, отколкото да се развива като един от централните на София. Аз бях кандидат и през 2007-ма година, когато загубих на балотажа с 300 гласа, след известни манипулации, но оттогава досега не съм спрял да се боря за решаването на различни проблеми. Помагал съм и помагам с всичко, което мога. Включвам се в граждански инициативи. Това го знаят приятели, съседи, познати. Но големите въпроси се решават чрез лостовете на управлението. Сега, най-наболелите проблеми са инфраструктурата, сигурността, детските площадки, проблемът с детските градини, боклуците, които са навсякъде в междублоковите пространства и зелените площи. Те пък, са занемарени и превърнати в сметища и свърталища.

- Кое ще е първото нещо, с което ще се заемете, ако бъдете избран в неделя? 

- Първото нещо, с което ще се заема, живот и здраве, е да бъде направен одит на всички договори, сделки и проекти, до момента. Ще бъдат изкарани абсолютно всички общински собствености в единен регистър, за да може да бъде ясно кое е общинско и кое е частно. За мен е правилно общинските терени, което е и задължение на районния кмет, да бъдат поддържани в перфектен вид. А сега районната администрация се крие точно зад този параван и никой не знае, или по-скоро –не казва, кое е частно, кое общинско и терените тънат запустяли и безстопанствени. Това е пълен абсурд.

- А Вие ще съумеете ли да подобрите състоянието на район „Красно село“, като казвате, че положението е толкова тежко? 

- Да, сигурен съм, че ще успея да подобря средата за живеене. И това ще се види още в началото на мандата, защото аз знам точно за какво става дума и съм наясно какви решения са необходими. И отсега казвам – няма да оставя на мира нито столичен кмет, нито общинските съветници, ако за решаването на проблемите на район „Красно село“ са нужни решения от по-високо ниво. Вижте, аз залагам авторитета си и доверието, което ще получа от хората, и няма да си позволя да загубя нито едното, нито другото.
Районните кметства са създадени, за да улесняват хората от кварталите, а не да ги унижават.

Христо Апостолов – кандидат за кмет на район „Красно село“ №27 в бюлетината! 

Местни избори 2015

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови