ЦИК спря още един клип на "Атака" заради кадри с дете

OFFNews 16 май 2014 в 22:08 24523 17

Централната избирателна комисия спря излъчването на видеоклип на „Атака" в електронните медии и интернет, в който са използвани кадри с дете.

В клипа детето произнася думите „Да спечели изборите и да води България".

В решението на ЦИК се посочва:„от контекста става ясно, че думите се отнасят за Волен Сидеров, водач на кандидатската листа на „Атака" в предстоящите избори за членове на Европейския парламент. По време на тези кадри се появява текст, който гласи: „Милен Георгиев. Град София. За животоспасяващо лечение." Създава се впечатление, че става дума за дете, получило помощ от ПП „Атака" за лечението си, като не се указва характерът на помощта“.

В Закона за закрила на детето е записано, че „всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности“.

Предизборни агитационни материали, в които са въвлечени деца, накърняват добрите нрави, посочват от ЦИК.

Клипът досега е излъчван по БНТ 1 и партийната телевизия „Алфа".

ЦИК спира излъчването на видеоклипа до отстраняването на кадрите, в които детето произнася политически призив.

На 13 май Централната избирателна комисия спря друг предизборен клип на „Атака“, който изобразява света като разделен на две ценностни системи – евроатлантическите, които са в синьо, и православните, които са в червено.

Като основни характеристики на евроатлантическата система са посочени педофилията, гей браковете и кръвосмешението, които са свързани с думите "НАТО" и "интервенция", а червената страна на света радее за традициите и семейството, с които "Атака" се олицетворява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!