ЦИК спря още един клип на "Атака" заради кадри с дете

OFFNews Последна промяна на 16 май 2014 в 22:08 19794 17

Централната избирателна комисия спря излъчването на видеоклип на „Атака" в електронните медии и интернет, в който са използвани кадри с дете.

В клипа детето произнася думите „Да спечели изборите и да води България".

В решението на ЦИК се посочва:„от контекста става ясно, че думите се отнасят за Волен Сидеров, водач на кандидатската листа на „Атака" в предстоящите избори за членове на Европейския парламент. По време на тези кадри се появява текст, който гласи: „Милен Георгиев. Град София. За животоспасяващо лечение." Създава се впечатление, че става дума за дете, получило помощ от ПП „Атака" за лечението си, като не се указва характерът на помощта“.

В Закона за закрила на детето е записано, че „всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности“.

Предизборни агитационни материали, в които са въвлечени деца, накърняват добрите нрави, посочват от ЦИК.

Клипът досега е излъчван по БНТ 1 и партийната телевизия „Алфа".

ЦИК спира излъчването на видеоклипа до отстраняването на кадрите, в които детето произнася политически призив.

На 13 май Централната избирателна комисия спря друг предизборен клип на „Атака“, който изобразява света като разделен на две ценностни системи – евроатлантическите, които са в синьо, и православните, които са в червено.

Като основни характеристики на евроатлантическата система са посочени педофилията, гей браковете и кръвосмешението, които са свързани с думите "НАТО" и "интервенция", а червената страна на света радее за традициите и семейството, с които "Атака" се олицетворява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.05 2014 в 19:17

АТАКА не заслужава цялата тази омраза, която се излива от другите парии, а сега явно успяха да купят и ЦИК.

18.05 2014 в 17:46

Лайно във вентилатор, за евреите не знам, но ако ме питаш, ти спокойно можеш да се комплексираш дори и от маймуната. Сам не разбираш колко са опасни омразата и агресията, които култивират у теб.

17.05 2014 в 17:54

Само на евреите е разрешено да се организират в национални организации и да действат като един отбор,на неевреите е забранено да се организират в групи.Това се смята национализъм и престъпление.Евреите могат да убиват децата на съседите си палестинци в техните креватчета докато спят с напалм и други бомби,даже еврейките деца подписват ръкетите които се хвърлят по главите на палестинците,на евреите се разрешава да разработват ядрено оръжие и биологическо и химическо и Израел не разрешава на международни организации да проверяват ядрените му арсенали,а Иран няма ядрени бомби и Израел навива цялата световна общественост ,че трябва да се нападне Иран,Израел е незаконна държава създадена с терор и геноцид над палестинците.Евреите превърнаха втората световна във своя война за световно икономическо господство,убиха милиони хора в Европа и Русия и никой не ги съди,холокоста е лъжа,с която се рекетират Германия и други народи до ден днешен

17.05 2014 в 17:26

Целият клип е много гнусен - използват хора в нужда за политическа пропаганда. Отчаяни и бедни пенсионери се превръщат в партийни плакати. Що за наглост?

17.05 2014 в 12:36

Много недомислици в клиповете на Атака - също като партията им.

17.05 2014 в 09:33

Zizu, Атака нямат общо с православното християнство, нито със славянството.
От Кремъл са им казали да споменават "християнство" и "православие" във всяко второ изречение без значение на контекста и затова ги чуваш да повтарят като папагали.
Както си се убедил, приказките са едно, а действията друго.
Ако се чудиш защо го правят, "полезните идиоти" и евтини форумни проститутки, че и политиците им в БГ го правят кой от стадни комплекси, кой за някоя дребна сума.
А тези, които ги дърпат за носа от Кремъл си имат доктрината на Сурков, наречена Нашизъм.
Развяват се байраците на "християнство" и "славянство" с една единствена цел, да се намери нова, обща обединителна точка, която да впрегне стадния им комплекс в действие, да се посочи враг и т.н. останалото е по книга.
Самия Кремъл говори за православие, докато провежда военни действия именно срещу православни народи.
Сидеров припява същото, а всъщност втвърдява малцинствата и т.н.
Национални предатели са копеленцата. И не само те. Жалкото е, че болшинството са толкова прости, че дори не знам дали ще ги лови закона или ще ги броят за невменяеми.

17.05 2014 в 08:38

А глоба няма ли? Тва законите за тия не важат... Ако някой от нас направи нещо подобно сигурно ще го вкарат в затвора - докога това беззаконие за педровците в парламента?!? Ще ми прави реклама с дарения - това е най-наглото нещо което може да направи един православен християнин!

17.05 2014 в 08:24

Балкански ли си бакалски ли си не знам ама си мнооого заблудена овчица деденце. Не разбра ли комунизма СВЪРШИ, Край. Колкото и да се пънеш няма да се върне ако не можеш да събереш парички да стигнеш до Северна корея, гушвай карамфилите и полягвай за вечен сън, щото вече много дразниш с твоите бурни напъни да възхваляваш комунизма. И да Болен и той е от БКП-то то се вижда по последните му изяви, няма разлика между БСП, ДПС и Юруш.

17.05 2014 в 08:16

Атака от сутрин до вечер лъжат като дърта циганка и са си циганска партия.
Не трябва да нарушаваме правата им, а да бъдем толерантни и да се опитваме да ги интегрираме в обществото.

17.05 2014 в 01:55

Да си го заврат тоя клип отзад тия спирачите.

**ете се в **за, Волен е сигурен евродепутат, колкото повече говорят против него, толкова повече гласове събира.

Няма друга българска партия, освен Атака. Не че и тя е чисто българска де, ма е най-близо, хахаха...