Синът на Райко Алексиев и финансист са първите независими кандидати в евровота

OFFNews 03 април 2014 в 15:24 9539 9

Алекс Алексиев

Алекс Алексиев и Виктор Папазов са първите двама независими кандидати в европейските избори.

Алекс Алексиев е председател на неправителствената организация Център за балкански и черноморски проучвания. 

Той е син на поета, художника и издателя Райко Алексиев, убит през 1944 г.

За първи път от Втората световна война, преди две седмици границите на една европейска държава бяха променени с въоръжена сила. Голата агресия на Русия в Крим беше осъдена като флагрантно нарушение на международното право от целия свят. С изключение на България, където управляващите официално говорят двусмислици, но истеричните проруски брътвежи на базата на БСП и „Атака” показват съвсем ясно на коя страна са. Вредата, която тези хора причиняват на страната, е трудно измерима. Достатъчно е да кажем, че отговорни немски политици вече открито говорят, че приемането на България в ЕС е било грешка, заяви пред агенция "Фокус" Алексиев.

Още по-тревожен е фактът, че на политическата сцена днес няма ясна алтернатива. БСП, ДПС и „Атака” са възможно най-продажното и антибългарско управление на страната от прехода насам. ГЕРБ продължава да защитава „Южен Поток”, който е един открито антиукраински, антибългарски и антиевропейски проект. С други думи, те също защищават интересите на Москва. Остават реформаторите, в чиито редове се намира партия, която възхвалява човек, който управлява със забрана на „Туитър” и „Ютюб’”, допълни Алекс Алексиев.

Виктор Папазов е основател на Българската Фондова Борса. В периода 1992-1998 година той е изпълнителен директор на Българската Фондова Борса. Завършил е Advanced Management Program в Harvard Business School през 2005 година. От 2000 година Папазов е съветник на председателя на Комисията по икономическата политика. В свободното си време преподава в областта на капиталовите пазари в УНСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!